sprawdzenie rodziców biologicznych przy becikowym - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 11 wrz 2015, 11:55

Dziecko zostało w pełni przysposobione. Obecni opiekunowie (nowi rodzice) złożyli wniosek o becikowe.
Czy sprawdzacie fakt wcześniejszego pobrania bacikowego na to dziecko przez jego rodziców biologicznych?
My nigdy tego nie robiliśmy, ale radca prawny twierdzi, że trzeba to sprawdzić i na tej podstawie przyznać lub odmówić.
Moim zdaniem becikowe się należy, ale może się mylę.
Ahu

Napisano: 11 wrz 2015, 11:56

:o :shock: :? Ten Wasz radca się chyba mocarza nabrał :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 11 wrz 2015, 12:07

Ahu pisze:ale radca prawny twierdzi, że trzeba to sprawdzić i na tej podstawie przyznać lub odmówić
może niech on zawód zmieni :roll:
nela81

Napisano: 11 wrz 2015, 12:40

Oj zdecydowanie. Jakichś kiepskich rad ten radca udziela. :D
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 11 wrz 2015, 12:40

ciekawe jak RADCA chce to sprawdzać ? i po co ? ...... może chce wystapić do sądu o podanie danych osobowych rodziców dziecka???? :D :D :D

Nawet jak ustalisz ,że rodzice biologiczni wzięli becik..... rodzicom adopcyjnym wypłacisz--- :D :D :D
~o~

Napisano: 11 wrz 2015, 12:46

ustal na początku co radca bierze.
Musi być mocne, kup se to, rozcieńcz i daj namiary jakie są efekty i po ile to chodzi
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 11 wrz 2015, 13:01

Kilku chirurgów spotkało się na przerwie obiadowej. Rozmawiają o tym, kogo najbardziej lubią operować.
- Ja to bardzo lubię operować księgowych. Wszystko w środku jest ponumerowane.
- Jeszcze łatwiejsi w obsłudze są bibliotekarze. Wszystko mają ułożone w porządku alfabetycznym - twierdzi drugi chirurg.
- Ja to lubię informatyków. Wszystkie narządy oznaczone są odpowiednimi kolorami.
- A ja uważam, że najłatwiejsi do zoperowania są prawnicy. Nie mają serca, nie mają kręgosłupa, nie mają jaj, a głowę i dupę można bez problemów zamienić miejscami.
Kati@

Napisano: 11 wrz 2015, 13:20

Bardzo dziękuję za pokrzepiające wypowiedzi. Już myślałam, że z nami jest coś nie tak.
Uśmiałyśmy się z koleżankami z działu. :lol:
Zgodnie z naszymi ustaleniami radca prawny nie ćpa, ale jest WYSOCE prawdopodobne, że jest pod wpływem jakichś silnych leków.
Jak już to ustalę to podzielę się informacjami ;)
Pozdrawiam
Ahu

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x