Sprawozdanie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 4 z 11    [ Posty: 103 ]

Napisano: 03 paź 2016, 14:15

Czy u was po ostatnich aktualizacjach można generować zestawienia i analizy? Bo u mnie nie, zapowiada się ciekawie
małemiasto
Stażysta
Od: 17 cze 2016, 9:53
Zajmuję się:

Napisano: 03 paź 2016, 14:48

Majkaa pisze:Jeżeli robię poprzez analizę wniosków dane o niepełnosprawności, to wychodzą mi inne wartości niż podane we wrześniu za pomocą pliku SYGNITY z serwera. I co teraz?

Ale analiza wniosków jest wg daty złożenia wniosku. A my nie mamy podawać wg tego w jakim mcu jakaś rodzina złożyła wniosek tylko ile rodzin na dany mc ma przyznane świadczenie.
małemiasto
Stażysta
Od: 17 cze 2016, 9:53
Zajmuję się:

Napisano: 03 paź 2016, 14:54

a co robicie z październikiem???
zocha1234

Napisano: 03 paź 2016, 14:56

Analiza z pozycji Raporty i analiza z pozycji obsługa sprawozdań tych samych danych daje czasami inne wyniki. Niepełnosprawnych liczy jeżeli są w składzie rodziny (przy zasysaniu danych z modułu ŚR) i nie ma znaczenia, czy wnioskodawca zaznaczył, że jest osoba niepełnosprawna czy nie. Do decyzji liczy wtedy zgodnie z odznaczeniem we wniosku próg podatkowy 800 zł (i takich decyzji będzie mniej niż rodzin z niepełnosprawnymi)a do sprawozdania liczy wszystkie rodziny niepełnosprawne. Podobnie z wypłatami itp. Co do października - stan na dzisiaj. Jak dzisiaj były jakieś wypłaty, to do wpisania. Pewnie też parę rodzin, świadczeń , pierwszych dzieci wypadło we wrześniu, więc ich na dzisiaj nie ma. Generalnie - chyba ktoś nudzi się w centrali. Ale zawsze mogliby jeszcze dzielić na: kobiety i mężczyźni, dzieci do lat ... itp. :mrgreen:
Jotes
Praktykant
Od: 11 gru 2015, 13:19
Zajmuję się:

Napisano: 03 paź 2016, 15:27

xyz moni pisze:
voodoo pisze:Z październikiem to sobie jaja robią, no nic też jajca porobię :lol:
ale jak wpisać kwote liczby świadczeń wypłaconych w miesiącu październiku skoro wypłata 25-go??? mi to wyszła walidacja że 0>0 :D

Mi też wyszła ta walidacja;/
Gośćć

Napisano: 03 paź 2016, 15:35

Ale miękka? To w uzasadnieniu pisać że wypłata w październiku tego i tego dnia i cześć.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 03 paź 2016, 21:51

Liczba rodzin pobierających świadczenia w miesiącu..... Robię sobie sprawozdanie miesięczne i stąd pobieram dane nt liczby rodzin za każdy miesiąc. Ze sprawozdania też biorę dane o niepełnosprawności. Robi tak ktoś, jest to wiarygodne? Program Sygnity
gops.lo

Napisano: 04 paź 2016, 7:29

Wg mnie wiarygodne ale tab B 5.2 tym sposobem nie policzysz, trzeba inaczej wybrać dane.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 04 paź 2016, 7:48

po wypełnieniu sprawozdania wychodzą mi takie walidacje miekkie...
Wartość wykazana w wierszu 3. części B sprawozdania, kolumna 8 (SUMA) cześci B sprawozdania nie powinna być mniejsza od wartości wiersza 3. kolumna 6. części B sprawozdnia o symbolu 500+.VIII.2016 - a w obu sprawozdaniach mam 0.
Wartość wypłaconego świadczenia - co do zasady - nie powinna być niższa niż 450 zł (dot. października) - wypłaty jeszcze nie było w październiku.
Wartość wiersza 5.1. części B sprawozdania nie może być wyższa niż wartość wiersza 5. tej części sprawozdania (dot. października) w wierszu 5.1 mam 20 a w 5 mam ok 400.
Czy komuś jeszcze wychodzą takie nieprawidłowości?
Gośćć

Napisano: 04 paź 2016, 7:52

Też takie mam i zupełnie nie wiem o co im chodzi.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Strona 4 z 11    [ Posty: 103 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x