matylda pisze:wpisz plan dotacji, który masz aktualny na dzień 10.06.2019 (dane ma księgowość - chodzi o wydatki na świadczenia i koszty obsługi łącznie);
w drugim wierszu wpisuję planowane wydatki do końca roku wg danych na 30.06.2019 (czyli tak jakby7 nadal było kryterium dochodowe;
w wierszu trzecim wpisuję środki potrzebne na świadczenia i obsługę 1.07-31.12.2019 (wzięłam dane z ewidencji ludności - ile jest potencjalnie uprawnionych do 500+: np. 1800 dzieci x 500 zł x 6 m-cy i to stanowi 98,8%, doliczyłam do tego 1,2% na obsługę)
natomiast rozbicie tej kwoty z wiersza 3 na poszczególne miesiące to już lekko na oko, bo nie wiem ile w lipcu wpłynie nowych wniosków na pierwsze dziecko, ile rozpatrzymy i ile wypłacimy...
pewne w m-cach VII-IX są wypłaty z dotychczasowych decyzji (to podaje ci system), do tego trzeba dodać jakiś tam procent dzieci pozostałych do ogarnięcia, np. w VII wpłynie ci wniosków na 300 dzieci, ale wypłacisz z tego np. 200, czyli 100 przechodzi na wypłate w sierpniu ale kwotę liczysz podwójnie (bo spłacasz od lipca), itd....