Sprawozdanie AS
Sprawozdanie AS
Witam! Mam pytanie dotyczące sprawozdania, a ściślej mówiąc chodzi mi o to, czy w momencie, gdy było zrobione przesunięcie z obszaru D na moduł II (w sprawozdaniu musiałam odjąć z obszaru D tę kwotę z I transzy), czy w związku ze zmianą wysokości kwoty w I transzy powinnam też zmienić te kwoty na obsługę, ewaluację i promocję?
Re: Sprawozdanie AS
a jak macie w aneksie? bo my mamy rozbite w aneksie ile po zmianach wyszło w I transzy na realizacje i obsługę a ile II na realizacje i obsługę. Jeśli to były tylko przesunięcia a w ramach II transzy nie było żadnych środków dodatkowo to nic bym nie zmieniała.
Przesunięcie nie było aneksowane. Wiem z PFRON o tym, że mam odpisać z I transzy z bieżących i chyba dopisać już do II transzy do modułu II, ale nie wiem, czy zmieniać coś właśnie w tych kwotach na obsługę itd A teraz nie mogę dodzwonić się do PFRON.
trochę dziwnie..bo w sumie są to cały czas środki w ramach I transzy i ja bym je tam zostawiła w całości (tylko pozmieniała to co z D do II modułu przyszło). Wydaje mi się że skoro nie ma aneksu że była II transza to nie powinno się przenosić do niej środków, ale nie miałam takiej sytuacji wiec mogę źle myśleć. To co wydaje się logiczne nie musi być koniecznie uznane przez PFRON. Najlepiej zadzwonić i się zapytać dokładnie w takim wypadku.
Ja nic nie odejmuje, w sprawozdaniu wpisuje kwoty takie jak dostałam w I i II transzy, tak jak przyszły wg aneksu, a w uwagach pisze że zgodnie z umową środki zostały przesunięte z M I bieżących na M II i w jakiej kwocie. Rok temu zrobiliśmy tak, że pomniejszaliśmy biężące MI o kwotę przesunięcia na MII ale było to źle i PFRON kazał w korekcie wpisać tylko kwoty jakie dostaliśmy a w uwagach zaznaczyć przesunięcie kwot.
No właśnie - cały PFRON! A mi pani kazała odjąć w sprawozdaniu z bieżących z I transzy i dopisać do modułu II w II transzy 

haha, co powiat to inna odpowiedź
człowiek sprawdza wszystko, czy przecinka źle nie postawił a oni sami nie wiedza jak ma być poprawnie

Przepraszam, wprowadziłam Was w błąd, pisząc, że miałam odjąć z pierwszej transzy z bieżących, a dodać do drugiej transzy do modułu II. Właśnie to uściśliłam i okazuje się, że dopisać też mam w pierwszej transzy modułu II.
Oprócz Sprawozdanie AS - Stare tematy przeczytaj również:
placówka dla nieletnich matek z dzieckiem
usługi tłumacza migowego
koordynator i asystent
urlopowanie dziecka a odpłatność biologicznego
likwidacja barier
strategia powiatowa-PCPR
Wyjazd dziecka za granicę
odsetki od opłaty za pobyt w pieczy
dziecko w ZOLU
Dofinansowania ze środków PFRON
Czy dobrze myślę?
sprawozdanie AS
AS
pełnoletni wychowanek r.z.
D kiedy świadczenie r.z do dnia pełnoletności?
aparat słuchowy