Mam poprawić sprawozdanie w Części B.1 a B.1.1. a nie wiem o co chodzi?
Może źle zrozumiałam?
Mam takie dane, np.
Kwiecień: B.1. Liczba świadczeń (przyznanych decyzją) należnych (przysługujących) za miesiąc.. 645 - w tym na pierwsze dziecko 606.
Wyszłam z założenia, że w B.1.1 wykazuje bez liczby świadczeń z wniosków na 2-gie i kolejne dzieci? A było ich w IV 39?
Sprawozdanie do poprawy-gdzie zrobiłam błąd?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Sprawozdanie do poprawy-gdzie zrobiłam błąd?
dostałam taką samą wiadomość. Pani z delegatury powiedziała, że w 1.1 wpisać tylko te pierwsze dzieci. Czyli np. rodzina ma 4 dzieci i składa na 4 dzieci to wskazać tylko pierwsze a nie całą czwórkę...Pewnie niedługo zadzwoni z jakąś inną interpretacją
na pierwsze dziecko było aż tyle? chyba coś nie takKalka pisze:za miesiąc.. 645 - w tym na pierwsze dziecko 606.
ja tez zle zrozumialam tu wpisujemy tylko swiadczenia na 1 dziecko:) tylko jak to w sygnity zrobic?
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Czyli też zrobiłem błąd ale na razie nie dostałem do poprawki- zliczyłem świadczenia gdzie było na 1 i kolejne dziecko
. Ale kij- niech dalej takie sprawozdania dają gdzie program nie zlicza poprawnie danych.

hmm dobrze rozumiem ze jak jest rodzina z 2 dzieci składali na 1 i 2 wpisuję 1 świadczenie
Rodzina z 1 dzieckiem - 1. Licze tylko te pierwsze dziecko na które było przyznane po spełnieniu kryterium dochodowego a nie wszystkie dzieci z rodziny tak?
Rodzina z 1 dzieckiem - 1. Licze tylko te pierwsze dziecko na które było przyznane po spełnieniu kryterium dochodowego a nie wszystkie dzieci z rodziny tak?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak, dobrze rozumiesz. Dzwoniła znowu z delegatury i mówi, że teraz ok
Oprócz Sprawozdanie do poprawy-gdzie zrobiłam błąd? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
cbb
Pytanie - konsultacja
marnotrawienie - decyzja
uzysk utrata
utrata uzyskanie dochodu
pobrałam nienależnie świadczenia rodzinne
Do Pana Tomka z Sygnity
500+ metryka sprawy
związek małżeński, a rozłączenie
podział świadczenia
wyrejestrowanie działalności
Renta za listopad wypłacona w styczniu od kiedy uzysk