tak zrobiłam, póki co wypełniłam na próbę i nie krzyczy mi że są niepoprawne reguły więc jest nadzieja.Minion pisze:Czyli całkowicie odmowne tylko odliczyć?mika31 pisze:ja je wliczałam do pozytywnychMinion pisze:A jeżeli chodzi o liczbe wydanych pozytywnych to czy mam wliczać te które są odmowne na pierwsze ale przyznane na drugie dziecko? Do mnie żadna instrukcja nie przyszła tylko wiadomość że należy uzupełnić i wysłać do 20 października do 11.00 ....
sprawozdanie monitoring decyzje
- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: sprawozdanie monitoring decyzje
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a jak rozumiesz 6, 6.1 i 7 ???mika31 pisze:tak zrobiłam, póki co wypełniłam na próbę i nie krzyczy mi że są niepoprawne reguły więc jest nadzieja.Minion pisze:Czyli całkowicie odmowne tylko odliczyć?mika31 pisze:ja je wliczałam do pozytywnychMinion pisze:A jeżeli chodzi o liczbe wydanych pozytywnych to czy mam wliczać te które są odmowne na pierwsze ale przyznane na drugie dziecko? Do mnie żadna instrukcja nie przyszła tylko wiadomość że należy uzupełnić i wysłać do 20 października do 11.00 ....
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
sprawozdanie dotyczy tylko wniosków złożonych w sierpniukarolina09 pisze:jesli chodzi o pkt. 5.1, liczba decyzji pozytywnych - to dotyczy tylko decyzji wydanych na podst. wniosków z sierpnia?? czy ogólem
- Paula
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
[/quote]
a jak rozumiesz 6, 6.1 i 7 ???[/quote]
Wpisałam w każdym te same liczby, czyli liczbę wniosków złożonych w sierpniu na które jeszcze nie wydałam decyzji w kolumnie październikowej, a w kolumnie listopadowej dodałam do kolumny paździenikowej wnioski złożone w sierpniu, ale gdzie dokumenty przynieśli mi we wrześniu
a jak rozumiesz 6, 6.1 i 7 ???[/quote]
Wpisałam w każdym te same liczby, czyli liczbę wniosków złożonych w sierpniu na które jeszcze nie wydałam decyzji w kolumnie październikowej, a w kolumnie listopadowej dodałam do kolumny paździenikowej wnioski złożone w sierpniu, ale gdzie dokumenty przynieśli mi we wrześniu
- mika31
- Referent
- Kontakt:
82gocha pisze:
a jak rozumiesz 6, 6.1 i 7 ???
Została mi jedna decyzja do zrobienia więc dopisałam 1 do liczy wydanych decyzji (5). W 6 wpisałam to samo co w 5.1 bo już więcej decyzji przyznających nie przewiduje. A w 7 przepisałam wszystko to co jest w 6.1.
Co do listopada to mniej więcej przeliczyłam ile mam wniosków i podopisywałam do wartości z października. Czy dobrze - nie wiem. Najwyżej będą dzwonić i będę poprawiać.
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
** wydanych od 1 sierpnia do ostatniego dnia okresu sprawozdawczego
Co poeta miał na myśli???
Co poeta miał na myśli???

- Minion
- Starszy referent
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Takie objaśnienia właśnie dostałem na CAS:
Objaśnienia do sprawozdania o symbolu 500+ monitoring X-XI 2017:
- w wierszu 1- należy wskazać miesięczne wydatki na nowy okres zasiłkowy na wypłatę świadczeń wychowawczych wraz z kosztami obsługi; wydatki z decyzji ROPS powinny być planowane jedynie w przypadku gdy prawdopodobne jest, że decyzje takie dotyczące nowego okresu zasiłkowego zostaną wydane lub zostały wydane; w wierszu tym należy wskazać wszystkie potrzeby na wypłaty świadczeń wychowawczych na nowy okres zasiłkowy w poszczególnych miesiącach;
- w wierszu 2 – jeżeli plan zabezpiecza przewidywane wydatki na dany miesiąc należy powtórzyć kwotę z wiersza pierwszego, a jeżeli nie to należy wykazać przewidywane wydatki w takiej części w jakiej są zabezpieczone w planie;
- w wierszu 5.1 – należy wykazywać wszystkie decyzje, na mocy których ustalono prawo choćby do jednego świadczenia;
- w wierszu 6 i 6.1 – należy wykazać wszystkie decyzje wydane od 1 sierpnia 2017 r. w poszczególnych miesiącach narastająco.
Objaśnienia do sprawozdania o symbolu 500+ monitoring X-XI 2017:
- w wierszu 1- należy wskazać miesięczne wydatki na nowy okres zasiłkowy na wypłatę świadczeń wychowawczych wraz z kosztami obsługi; wydatki z decyzji ROPS powinny być planowane jedynie w przypadku gdy prawdopodobne jest, że decyzje takie dotyczące nowego okresu zasiłkowego zostaną wydane lub zostały wydane; w wierszu tym należy wskazać wszystkie potrzeby na wypłaty świadczeń wychowawczych na nowy okres zasiłkowy w poszczególnych miesiącach;
- w wierszu 2 – jeżeli plan zabezpiecza przewidywane wydatki na dany miesiąc należy powtórzyć kwotę z wiersza pierwszego, a jeżeli nie to należy wykazać przewidywane wydatki w takiej części w jakiej są zabezpieczone w planie;
- w wierszu 5.1 – należy wykazywać wszystkie decyzje, na mocy których ustalono prawo choćby do jednego świadczenia;
- w wierszu 6 i 6.1 – należy wykazać wszystkie decyzje wydane od 1 sierpnia 2017 r. w poszczególnych miesiącach narastająco.
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Pora na kawkę, sprawozdanie wysłane. Czekam na kolejne ;d
- mika31
- Referent
- Kontakt:
ja już miałam wysłać i mnie olśniło że nie doliczyłam wyrównania w listopadzie za październik i znów się z tym bawię....
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: SR, FA, SW
- Kontakt:
w listopadzie wiesz ze bedziesz miała wyrównanie?
Oprócz sprawozdanie monitoring decyzje - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Karta pobutu do połowy miesiąca...
Problem z alimentami CO ROBIĆ?
powrót po wychowawczym w listopadzie 2016 r. jak policzyć do
RCPS zmiana miejsca zamieszkania przed wydaniem decyzji
Dziecko kończy osiemnasty rok życia 28 lutego 2018 roku
ojciec dzieck ma żonę co z tym zrobić
zgon wnioskodawcy a nienależnie pobrane świadczenia
czy zabezpieczenie alimentów podczas rozprawy o alimenty
Umowa dzierżawy - czy dobrze mysle?
staż finansowany ze środków UE
dzierzawa gospodarstwa rolnego
miesiąc zlecenia potem umowa- za który miesiąc uzysk?
świad. rodziciel. a decyzja na nowy okres
Przekroczenie progu do 500+ o 3zł, korekta zeznania podatkow
uzysk ze stażu unijnego z PUP czy z pracy
Jak Wam idzie koledzy i koleżanki w rozpatrywaniu wniosków z