Czy ktoś z Was ma taką walidację w resortowym: "kol. 3, części E pomnożona przez liczbę odpowiadającą liczbie dzieci, na które jest pobierane świadczenie wychowawcze nie powinna być mniejsza niż 98% sumy wartości wiersza 1, kol. 5 i wiersza 2 kol. 5 z części A.1". Czemu pokazuje to jako walidacja skoro jedno to liczba rodzin a drugie liczba świadczeń?Nie wiem albo wysiada mi myślenie albo coś jest nie tak!
W części E masz rodziny z podziałem na liczbę dzieci:
Suma:
Liczba rodzin pobierająca na jedno dziecko x 1
Liczba rodzin pobierająca na dwoje dzieci x 2
Liczba rodzin pobierająca na troje dzieci x 3
nie powinna być mniejsza niż 98% wszystkich wypłaconych świadczeń.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Policzyłam wychodzi mi różnica 97% może to być spowodowane dużą ilością wyrównań od Wojewody w marcu zdarzyło mi się nawet robić po dwie listy na jedną osobę tylko różne okresy!?
W takim razie zostawiasz tak jak jest i piszesz wyjaśnienie, że to z powodu wyrównań.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Możecie podpowiedzieć, jak to liczycie, bo rozumiem, że tak:
l. rodzin pobierające na jedno dziecko czyli wiersz 1.1 części E np. 531*1=531
2. liczba rodzin pobierające ba dwoje dzieci, czyli. wiersz 1.2, np. 252*2=512
itd.
suma z tego wychodzi mi powiedzmy 1400, a wypłat w części A mam np na 1200
i co dalej??
W tych walidacjach gdzie różnica między A1 i E jest mniejsza niż 98% chodzi o to że jeżeli w danym miesiącu np. maju robiłaś jakieś wypłaty z koordynacji (nie chodzi tu o wyrównania za poprzednie miesiące tylko o świadczenia za ten miesiąc w tym wypadku maj) to widzi Ci w A1 liczbę świadczeń ale w E nie podajesz tych dzieci które mają świadczenia wypłacane w ramach koordynacji i tak jest w wyjaśnieniach do sprawozdania. Ja od dłuższego czasu mam tu miękką walidację i po konsultacji z UW wpisuję w uwagach że zgodnie z wytycznymi w E nie podane są te dzieci i tak mi przyjmują.
Jeżeli na bieżąco wyplacasz więcej koordynacji niż 2 % to będziesz mieć błąd.
Liczysz liczbę rodzin razy liczbę dzieci i powinno ci wyjść to co wypłacone na bieżąco