sprawozdanie rzeczowo finansowe
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: sprawozdanie rzeczowo finansowe
Co do pełnomocnictwa to znawca ze mnie pewnie żaden, ale czy czasem na wzorze pełnomocnictwie nie powinien być zapis "czytelny podpis osoby udzielającej pełnomocnictwa" zamiast "czytelny podpis osoby odwołującej pełnomocnictwo" ?? Czyżby przegapienie przy kopiuj/wklej?? 

-
- Praktykant
- Zajmuję się: DRS
- Kontakt:
18.11 zamieszczono na stronie sow informację o pełnomocnictwach i załączniki (wszystko sobie wydrukowałam), a chyba 29.11 była aktualizacja.pcprkolb pisze:Co do pełnomocnictwa to znawca ze mnie pewnie żaden, ale czy czasem na wzorze pełnomocnictwie nie powinien być zapis "czytelny podpis osoby udzielającej pełnomocnictwa" zamiast "czytelny podpis osoby odwołującej pełnomocnictwo" ?? Czyżby przegapienie przy kopiuj/wklej??
w pierwszej wersji było dobrze"czytelny podpis osoby udzielającej pełnomocnictwa", a po aktualizacji zmienił się tylko ten zapis na "czytelny podpis osoby odwołującej pełnomocnictwo", niby szczegół, ale...
w pozostałej treści nie zauważyłam różnicy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DRS
- Kontakt:
Ja się jeszcze zastanawiam jakie schorzenia wpisywać w przypadku np. orzeczeń z zus lub innych starego typu, gdzie często nie ma za wiele informacji.
I czy wogóle to ma być tylko na podstawie orzeczenia? A co jeśli ktoś ma orzeczenie sprzed 10 lat na stałe np z symbolem S, a teraz ma problemy ze słuchem i zaznaczy , że ma L (bo chce kupić aparat)?
I czy wogóle to ma być tylko na podstawie orzeczenia? A co jeśli ktoś ma orzeczenie sprzed 10 lat na stałe np z symbolem S, a teraz ma problemy ze słuchem i zaznaczy , że ma L (bo chce kupić aparat)?
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Jeśli otrzymasz odpowiedź to proszę wrzuć ja tutaj
-
- Praktykant
- Kontakt:
Wczoraj oddzwoniła do mnie pani z W-wy w sprawie mojego zapytania. Niestety musimy robić od nowego roku w SOW-ie turnusy, sprzęt i ortopedyczne, aby właśnie w ten sposób wygenerować raport. Nie będę się już zastanawiać, czy trzeba, czy nie - od stycznia przechodzę na SOW. I tak za rok będziemy zmuszeni robić w nim wszystko.
-
- Referent
- Kontakt:
Kurcze...ale dlaczego dzwoniła a nie odpisała...? Dla mnie telefon to nie jest wiążąca decyzja. Dalej uważam że w oficjalnym piśmie ewidentnie jest możliwość a nie obowiązek! A ten telefon... - myślę, że w PFRONie też mają odgórne naciski żeby naz zmusić jak najszybciej do SOWu.marta2005 pisze: 03 gru 2021, 8:17 Wczoraj oddzwoniła do mnie pani z W-wy w sprawie mojego zapytania. Niestety musimy robić od nowego roku w SOW-ie turnusy, sprzęt i ortopedyczne, aby właśnie w ten sposób wygenerować raport. Nie będę się już zastanawiać, czy trzeba, czy nie - od stycznia przechodzę na SOW. I tak za rok będziemy zmuszeni robić w nim wszystko.
Czy ktoś z was planuje jeszcze procedować wnioski po staremu i jedynie "na piechotę" zbierać dodatkowe dane do sprawozdania? Czy poddajecie się i zaczynacie od 2022 roku pracować pełną parą w SOWie?
-
- Stażysta
- Kontakt:
My dostosowujemy Tyldę i raporty razem ze sprawozdaniem zrobimy tradycyjnie papierowo. Na ten moment pracownicy nie będą w stanie wpisywać za klientów wszystkich wniosków (tysięcy wniosków podkreślam).
-
- Referent
- Kontakt:
Dokładnie! Myślę, że przejście na SOW w wielu PCPRach/MOPRach będzie nawet wymagało reorganizacji pracy, a to się nie stanie z dnia na dzień.pppcccppprrr pisze: 03 gru 2021, 10:13 My dostosowujemy Tyldę i raporty razem ze sprawozdaniem zrobimy tradycyjnie papierowo. Na ten moment pracownicy nie będą w stanie wpisywać za klientów wszystkich wniosków (tysięcy wniosków podkreślam).
My robimy jeszcze po staremu, ale na nowych wnioskach, żeby klienci (i my) się oswoili z nowym drukiem. To już jest wystarczająca rewolucja.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
pójdę trochę na łatwiznę, marto czy możesz udostępnić treść meila? ja z chęcią tez bym wysłał do PFRONu wiadomość, a może jeszcze ktoś

-
- Praktykant
- Kontakt:
Wysłałam na priv
Oprócz sprawozdanie rzeczowo finansowe - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
Opiekun prawny gdzie składa wniosek?
Dochód
aparat słuchowy binauralny
Wniosek sport, kultura , turystyka i rekreacja
Wniosek sport... a pomoc de minimis
zaopatrzenie ortopedyczne z poprzedniego roku
system cros
Brak zgodnosci zlecenia i faktury
Kierownik ON
Dokumenty rozliczeniowe przy dof. do barier
Sprzęt reh.os.prawne - dla kogo?
WYRÓWNYWANIE RÓZNIC WEKSEL