Mam pytanie, w jakiej części tabelki F wpisać ustalenie w sytuacji, kiedy wnioskodawca pobiera 500+ na drugie dziecko, w styczniu 2018r. przynosi orzeczenie o niepełnosprawności i nabiera prawo do świadczenia na pierwsze dziecko bo nie przekracza 1200,00 zł na osobę. Czy ustalenie wliczamy w punkcie 1.5 jako inne przyczyny?
Albo przypadek kiedy pani pobiera 500+ na drugie i kolejne dziecko, utraca zasiłek macierzyński z KRUS i nabywa prawo do świadczenia na pierwsze dziecko. Czy też wliczamy to w poz. 1.5 ?
sprawozdanie tabelka F 500+
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW, FA
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: sprawozdanie tabelka F 500+
o to, to! też się nad tym zastanawiam....
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
To ja dołożę jeszcze jedno pytanie:
Czy jeśli wniosek jest ze stycznia a decyzja wydana w lutym to też mam go liczyć do tabelki F teraz w prawozdaniu czy nie??
mam takie 3 wnioski wiec są to 3 ustalenia prawa tylko czy liczy się miesiąc prztjęcia wniosku czy miesiąc wydania decyzji
Czy jeśli wniosek jest ze stycznia a decyzja wydana w lutym to też mam go liczyć do tabelki F teraz w prawozdaniu czy nie??
mam takie 3 wnioski wiec są to 3 ustalenia prawa tylko czy liczy się miesiąc prztjęcia wniosku czy miesiąc wydania decyzji
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Bierzesz pod uwagę to co wypłaciłaś w lutymnowa2018 pisze:To ja dołożę jeszcze jedno pytanie:
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ad.1 tak inne przyczynyGOPS2018SWFA pisze:Mam pytanie, w jakiej części tabelki F wpisać ustalenie w sytuacji, kiedy wnioskodawca pobiera 500+ na drugie dziecko, w styczniu 2018r. przynosi orzeczenie o niepełnosprawności i nabiera prawo do świadczenia na pierwsze dziecko bo nie przekracza 1200,00 zł na osobę. Czy ustalenie wliczamy w punkcie 1.5 jako inne przyczyny?
Albo przypadek kiedy pani pobiera 500+ na drugie i kolejne dziecko, utraca zasiłek macierzyński z KRUS i nabywa prawo do świadczenia na pierwsze dziecko. Czy też wliczamy to w poz. 1.5 ?
Ad.2 wpisujesz to w 1.2
Oprócz sprawozdanie tabelka F 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Rozwód, prawomocność wyroku a nienależnie pobrane
Podatek należny małżonków proporcjonalnie policzony
skład rodziny i przekroczenie dochodu
jak to poprawnie zmienić w sygnity?
wykreślenie ze składu osobowego rodziny syna
podj. pracy u tego samego pracodawcy- proszę o pomoc
od kiedy przyznać po utracie zas. macierz. ?
mam takie dać dane do sprawozdania w sygnity
liczba ustaleń / sprawozdanie 500+
przesunięcie terminu po ilu ?
trudna sprawa z koordynacją, pomóżcie
bardzo prosze o pomoc decyzja marszałka
Pierwszorazowy wniosek a niepełnosprawność...
dzialy specjalne produkcji rolnej - ani uzysk ani utrata
zasiłek rodzinny na niepełnoletnią matkę
jak to jest z tą koordynacją-decyzja od wojewody