Sprawozdanie wojewódzkie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 13 z 20    [ Posty: 199 ]

Napisano: 31 sie 2016, 14:09

czy może ktoś pomóc jak wyciągnąć dane do B5
zuzka

Napisano: 31 sie 2016, 14:31

ja też poproszę:(
ula22

Napisano: 31 sie 2016, 15:03

help powiedzcie a czy wam ta liczba rodzin wychodziła rosnąca????
zocha1234

Napisano: 31 sie 2016, 15:25

zocha1234 pisze:help powiedzcie a czy wam ta liczba rodzin wychodziła rosnąca????
Może być, jednak wartości powinny być do siebie zbliżone.

Jeżeli macie możliwość, żeby wam informatyk zrobił to co wcześniej wkleiłam odnośnie info o pierwszych dzieciach to polecam - dostaje się wszystkie dane na tacy. Tyle że tylko w sygnity.
małemiasto
Stażysta
Od: 17 cze 2016, 9:53
Zajmuję się:

Napisano: 31 sie 2016, 15:29

małemiasto pomóz do tego pkt 5 liczba rodzin to skąd brałaś????? ja najpierw wziełam list wypłat za maj, czerwiec itdalej i zliczyłam liczbę rodzin??? dobrze tak? potem te same listy przeanalizowałam niepełnosprawne a potem te z jednym dzieckiem???? tak to ma byććććć????? zastanawiam się jeszcze co z kwietniem bo nie miałam zadnej wypłaty to co liczba rodzin zero?????w kwietniu?????
zocha1234

Napisano: 31 sie 2016, 15:31

bo ta liczba rodzin ze sprawozdania rzeczowo finasowego zgadza się???? z tego korzystaliście???
zocha1234

Napisano: 31 sie 2016, 19:59

zocha1234 pisze:małemiasto pomóz do tego pkt 5 liczba rodzin to skąd brałaś????? ja najpierw wziełam list wypłat za maj, czerwiec itdalej i zliczyłam liczbę rodzin??? dobrze tak? potem te same listy przeanalizowałam niepełnosprawne a potem te z jednym dzieckiem???? tak to ma byććććć????? zastanawiam się jeszcze co z kwietniem bo nie miałam zadnej wypłaty to co liczba rodzin zero?????w kwietniu?????

"liczba rodzin mających ustalone prawo do św na dziecko/dzieci na mc"... to może być tak:

Raporty ---> analiza wypłat
"okres, za który wypłata" ---> wybrać potrzebny mc np. 01.04-30.04
podział wg "mc, za który wypłata"

stąd wzięłam :-)
co do tych rodzin to nie ważne kiedy decyzja wystawiona tylko na jakie mce. Jeżeli wydałaś decyzje od 01.04 do np. 30.09.17 to będziesz miała 1 w kwietniu, 1 w maju, 1 w czerwcu, 1 w lipcu i 1 w sierpniu. I tak z każdą decyzją. Mi wyszło z tego co wyżej napisałam.
małemiasto
Stażysta
Od: 17 cze 2016, 9:53
Zajmuję się:

Napisano: 31 sie 2016, 21:51

małemiasto - czyli chce się upewnić bo jak jutro zacznę liczyć to obym wiedziała,że tak:))po polsku - każdą decyzję wsiąść do ręki - najlepiej pewnie razem z teczką i patrzeć na decyzję od kiedy do kiedy , czyli tak jak piszesz np kwiecień, maj , czerwiec, lipiec, sierpień po jednym wiadomo, że nowe osoby które mamy w lipcu , czy sierpniu to przypisujemy lipiec i sierpień tylko jak ktoś odpad to nie piszemy do momentu w którym odpadło!!!
a z niepełnosprawnością tak samo? np jak mam np. 14 takich osób to w każdym miesiącu piszę to samo -bo nikt nie przybył nikt nie odpadł?i pkt 5.2 to chyba już tutaj należy przeanalizować każdy wniosek ???dobrze to wszystko rozumiem ???
zocha1234

Napisano: 31 sie 2016, 22:23

Reasumując: z tego co czytam każdy w inny sposób pozyskuje dane. Ktoś pisał że dane do tabB 5 można pozyskać z listy wypłat, ktoś inny że ze sprawozdania rzeczowo finansowego w Sygnity z rubryki E1, jeszcze ktoś inny że z raportów-analiza wypłat albo z raportów-zestawienia-wydruk osobowy itd. Zgłupiałam.
5.1 ze sprawozdania Sygnity z rubryki D.2
5.2 ze sprawozdania Sygnity z rubryki E.1.1 albo z raportów-analiza wniosków-okres zasiłkowy itd.
Nie ma jednego prostego i skutecznego sposobu pozyskania tych danych? :( jutro dopiero sie za to wezme
jolllo

Napisano: 31 sie 2016, 22:36

jolllo no ja tez analizowałam wszystkie wypowiedzi i mam nadzieje ,że małemiasto ma rację:))))) bo jutro zamierzam stawić sie w pracy zwarta i gotowa :) :mrgreen: i to liczyć już nawet nie przeraża mnie to liczenie oby tylko to było tak jak myślę
mania1234

Strona 13 z 20    [ Posty: 199 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x