Sprawozdanie wojewódzkie

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
J.S.A.

Re: Sprawozdanie wojewódzkie

Post autor: J.S.A. »

małemiasto korzystasz z Sygnity? jak to wyciągnąć?
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: małemiasto »

J.S.A. pisze:małemiasto korzystasz z Sygnity? jak to wyciągnąć?
ale co konkretnie potrzebujesz?
moki

Post autor: moki »

Małemiasto - ja ma zbliżone ale wyskakuje mi walidacja ;/ A odnośnie kordynacji...to jak mam jeden taki wniosek że marszałek przyznał od kwitnia to mam wpisać ilośc świadczeń 1 czy 5?
Kolanko

Post autor: Kolanko »

Punkt 5 w części B - każdy pozyskuje inaczej ;/

Mam sygnity i wygenerowałem plik i mam tam informację Liczba rodzin, które mają przyznane świadczenia wychowawcze za kwiecień 2016: 450.
Według sposobu Małemiasto wychodzi mi liczba decyzji 443

I teraz którą wartość podać w tej części?
Gość

Post autor: Gość »

Dzwoniłam do ministerstwa wczoraj po południu i Pani mi powiedziała, że wartości w pkt 5, 5.1, 5.2 nie mają być narastająco tylko za poszczególne miesiące wyłącznie, bo jak potem sumuje na końcu to wyjdzie zawyżona wartość.
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

moki pisze:Małemiasto - ja ma zbliżone ale wyskakuje mi walidacja ;/ A odnośnie kordynacji...to jak mam jeden taki wniosek że marszałek przyznał od kwitnia to mam wpisać ilośc świadczeń 1 czy 5?
5
(jedno świadczenie to jedna pięćsetka nie ważne czy pełna czy nie) czyli jedna na kwiecień, jedna na maj itd.
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Gość pisze:Dzwoniłam do ministerstwa wczoraj po południu i Pani mi powiedziała, że wartości w pkt 5, 5.1, 5.2 nie mają być narastająco tylko za poszczególne miesiące wyłącznie, bo jak potem sumuje na końcu to wyjdzie zawyżona wartość.
Nigdzie nie jest powiedziane że one mają być narastająco. Mamy podawać tyle ile było w konkretnym m-cu.
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Kolanko pisze:Punkt 5 w części B - każdy pozyskuje inaczej ;/

Mam sygnity i wygenerowałem plik i mam tam informację Liczba rodzin, które mają przyznane świadczenia wychowawcze za kwiecień 2016: 450.

A jakim sposobem ty zrobiłeś? Bo może to lepszy sposób. Bo ja się nie upieram, że tak jak ja zrobiłam to że to jest ok. Po prostu mi się zgadza :-)

A przypadkiem nie wchodzą tam decyzje z ROPS-u? i stąd ta różnica?
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2016, 12:13 przez małemiasto, łącznie zmieniany 1 raz.
J.S.A.

Post autor: J.S.A. »

małemiasto pisze:
J.S.A. pisze:małemiasto korzystasz z Sygnity? jak to wyciągnąć?
ale co konkretnie potrzebujesz?
o punkt 5, 5.1 i 5.2 ? Coś mam,ale wydaje mi się że źle..no i te walidacje;/
Kolanko

Post autor: Kolanko »

małemiasto pisze:
Kolanko pisze:Punkt 5 w części B - każdy pozyskuje inaczej ;/

A jakim sposobem ty zrobiłeś? Bo może to lepszy sposób. Bo ja się nie upieram, że tak jak ja zrobiłam to że to jest ok. Po prostu mi się zgadza :-)

A przypadkiem nie wchodzą tam decyzje z ROPS-u? i stąd ta różnica?

Ja zrobiłem poprzez ten plik od sygnity. I teraz sie zastanawiam która wartośc jest dobra i dlaczego taka rozbieżność
ODPOWIEDZ