Sprawozdanie wojewódzkie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 17 z 20    [ Posty: 199 ]

Napisano: 01 wrz 2016, 12:15

J.S.A. pisze:
małemiasto pisze:
J.S.A. pisze:małemiasto korzystasz z Sygnity? jak to wyciągnąć?
ale co konkretnie potrzebujesz?
o punkt 5, 5.1 i 5.2 ? Coś mam,ale wydaje mi się że źle..no i te walidacje;/
Te punkty ja mam tylko i wyłącznie za pomocą tego pliku, który udostępniło Sygnity. Na którejś wcześniejszej stronie wkleiłam wytyczne, co trzeba zrobić. U mnie musiał zrobić to informatyk ale zajęło chwilkę i dostałam elegancki plik z danymi.
małemiasto
Stażysta
Od: 17 cze 2016, 9:53
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2016, 12:17

Kolanko pisze:
małemiasto pisze:
Kolanko pisze:Punkt 5 w części B - każdy pozyskuje inaczej ;/

Mam sygnity i wygenerowałem plik i mam tam informację Liczba rodzin, które mają przyznane świadczenia wychowawcze za kwiecień 2016: 450.
Według sposobu Małemiasto wychodzi mi liczba decyzji 443

I teraz którą wartość podać w tej części?

A jakim sposobem ty zrobiłeś? Bo może to lepszy sposób. Bo ja się nie upieram, że tak jak ja zrobiłam to że to jest ok. Po prostu mi się zgadza :-)

A przypadkiem nie wchodzą tam decyzje z ROPS-u? i stąd ta różnica?

Ja zrobiłem poprzez ten plik od sygnity. I teraz sie zastanawiam która wartośc jest dobra i dlaczego taka rozbieżność
u mnie też była rozbieżność ale tylko kilku sztuk na m-c. W sprawozdanie wpisałam te dane z pliku. Zastanawiam się czy te rozbieżności nie wychodzą przypadkiem przez decyzje wydane przez ROPS.
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2016, 12:20

małe miasto a co znaczy w wyjaśnieniu zdanie,,,10b. W wierszu 5. części B. sprawozdania wykazuje się liczbę rodzin mających ustalone prawo do świadczenia wychowawczego za dany miesiąc (nie jest to tożsame z liczbą rodzin pobierających świadczenie w danym miesiącu). Analogicznie w wierszach 5.1. i 5.2 części B sprawozdania."" tumacz po polsku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zocha1234

Napisano: 01 wrz 2016, 12:29

zocha1234 pisze:małe miasto a co znaczy w wyjaśnieniu zdanie,,,10b. W wierszu 5. części B. sprawozdania wykazuje się liczbę rodzin mających ustalone prawo do świadczenia wychowawczego za dany miesiąc (nie jest to tożsame z liczbą rodzin pobierających świadczenie w danym miesiącu). Analogicznie w wierszach 5.1. i 5.2 części B sprawozdania."" tumacz po polsku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bo
nie wszystkie rodziny, które mają ustalone św. od kwietnia to FIZYCZNIE otrzymają to św. w kwietniu. Np. Wystawiłaś gościowi decyzję w czerwcu ze św. od kwietnia. No to św. za kwiecień nie otrzyma w kwietniu prawda? Więc WYPŁACONE w kwietniu nie będzie ale NALEŻNE (czyli przyznane decyzją) już tak.

W pkt. 5 mamy wpisać tak naprawdę ilu rodzinom przyznałaś kasę za kwiecień, ilu za maj itd.

W pkt. 5.1. u mnie jest prosto bo wszystkie wnioski, w których było zaznaczone, że jakieś dziecko ma niepełnosprawność to są to wnioski dochodowe na pierwsze dziecko. Więc podaję po prostu liczbę tych wniosków - też wyciągniętą z sygnity.

A pkt. 5.2. to ja mam za pomocą pliku z sygnity - gdyby nie on to bym chyba musiała przeglądać ręcznie wszystkie dochodowe wnioski.
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2016, 12:33

Witam Wszystkich
Jestem już po sprawozdaniu, wiec postanowiłam się tym podzielić, bo nigdy nie poszło mi tak gładko;-)
Dodam, że pracuję na signity.
No to od początku A.1. - wartość biorę ze spisu spraw.
Tab. B. 1. z systemu ->raporty->analiza świadczeniobiorców -> ustawiam miesiąc -> gotowe
B.1.1. oraz 5.;5.1. ;5.2. poprosiłam naszego "opiekuna systemu", kt. coś tam napisał do signity i dziś rano miałam gotowe dane - nie wiem czy i jak można zrobić to w systemie samemu
tab. B.2 i B.4. - z miesięcznych sprawozdań rzeczowo-finansowych za poszczególne miesiące Tab.A.lp. 1 kolumna 3 i 5
dodam tylko że, jeśli chodzi o TabB.5.1.ktoś pisał że można wziąć z miesięcznych sprawozdań rzeczowo-finansowych tab. D za poszczególne miesiące - moim zdaniem nie bo tam są rodziny pobierające świadczenie a nie rodziny z ustalonym prawem do świadczenia.
Sprawozdanie przeszło bez jakichkolwiek walidacji i wariacji :lol:
werra

Napisano: 01 wrz 2016, 12:35

werra to możesz teraz u mnie zrobić :D
urzędas
Referent
Od: 09 kwie 2014, 9:01
Zajmuję się: SW, FA, ŚR, DS sprawozdania listy wypłat

Napisano: 01 wrz 2016, 12:38

spoko, ale najpierw kaffe spiję :D
werra

Napisano: 01 wrz 2016, 12:44

Ten raport w sygnity trzeba wykonać dla każdego miesiąca?
marcelino

Napisano: 01 wrz 2016, 12:49

marcelino pisze:Ten raport w sygnity trzeba wykonać dla każdego miesiąca?
tak
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2016, 12:51

Ja mam za każdy miesiąc oddzielnie
werra

Strona 17 z 20    [ Posty: 199 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny