Sprawozdanie wojewódzkie

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
mariola252
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Sprawozdanie wojewódzkie

Post autor: mariola252 »

Witam, czy ktos może wie jak wypełnić wypełnić tab. B w ostatnim sprawozdniu które trzeba przekazać do do 02.09, głównie chodzi mi o informacje dotyczące
"liczba rodzin z ustalonym prawem do świadczenia wychowawczego na pierwsze dziecko w sytuacji, gdy członkiem rodziny jest dziecko legitymujące się orzeczeniem o niepełnosprawności albo orzeczeniem o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności" oraz "liczba rodzin z ustalonym prawem do świadczenia wychowawczego na pierwsze dziecko w sytuacji, gdy jest ono jedynym dzieckiem (we wniosku o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego wśród członków rodziny wskazane jest tylko jedno dziecko" jak pozyskac te informacje z sygnity?
EwelinaGops
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: EwelinaGops »

nie mam pojecia od 5, 5.1 i 5.2 ktoś jakies pomysły ??? myśle, ze punkt 5 może byc pobrany z sprawozdań rzeczowo-finansowych za poszczegolne miesiace z rubryki E1. CO myślicie??
rybus1

Post autor: rybus1 »

też tak myślałam, ale czerwiec coś mi nie pasuje :(
Gość

Post autor: Gość »

nie mam chęci na liczenie tego ręcznie ;d no ale chyba nie bedzie wyjscia
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Post autor: SYGNITY »

EwelinaGops pisze:nie mam pojecia od 5, 5.1 i 5.2 ktoś jakies pomysły ??? myśle, ze punkt 5 może byc pobrany z sprawozdań rzeczowo-finansowych za poszczegolne miesiace z rubryki E1. CO myślicie??
przygotowujemy procedurę serwisową na tę okoliczność, w podobnej formie jak wcześniej ze świadczeniami na pierwsze dziecko.
Tomek
zuzka

Post autor: zuzka »

Ktoś może podesłać te wyjaśnienia do sprawozdania bo ja nie mam tego w Casie
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

Wyjaśnienie dotyczące tabeli B punkt 5:
"wskazuje się liczbę rodzin mających ustalone prawo do świadczenia wychowawczego za dany miesiąc (nie jest to tożsame z liczbą pobierających świadczenie w danym miesiącu)..."

Więc tak po polsku? Mam podać ilość rodzin za każdy miesiąc kto dostał decyzję czy jak? Np w kwietniu zrobiłem 80 decyzji (80 rodzin), w maju 250 (250 rodzin) i tak dalej? Czy w tym punkcie mają być też decyzje negatywne?
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: małemiasto »

Czy "liczba rodzin mających ustalone prawo do św na dziecko/dzieci na mc"... to może być tak:

Raporty ---> analiza wypłat
"okres, za który wypłata" ---> wybrać potrzebny mc np. 01.04-30.04
podział wg "mc, za który wypłata"

wygląda całkiem przyzwoicie ;-)
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: małemiasto »

voodoo pisze:Wyjaśnienie dotyczące tabeli B punkt 5:
"wskazuje się liczbę rodzin mających ustalone prawo do świadczenia wychowawczego za dany miesiąc (nie jest to tożsame z liczbą pobierających świadczenie w danym miesiącu)..."

Więc tak po polsku? Mam podać ilość rodzin za każdy miesiąc kto dostał decyzję czy jak? Np w kwietniu zrobiłem 80 decyzji (80 rodzin), w maju 250 (250 rodzin) i tak dalej? Czy w tym punkcie mają być też decyzje negatywne?

trzeba podać liczbę rodzin, które dostają św za np. kwiecień. nie wszystkie rodziny dostają św za te same mce bo np w jakiejś rodzinie dziecko kończy w maju 18 lat więc ta rodzina nie dostanie już św za czerwiec. albo jak się np przeprowadzą od jakiegoś mca to już za następny nie dostaną. spróbuj zrobić przez raporty i analizę wypłat
zuzka

Post autor: zuzka »

małemiasto pisze:Czy "liczba rodzin mających ustalone prawo do św na dziecko/dzieci na mc"... to może być tak:

Raporty ---> analiza wypłat
"okres, za który wypłata" ---> wybrać potrzebny mc np. 01.04-30.04
podział wg "mc, za który wypłata"

wygląda całkiem przyzwoicie ;-)
tylko że to wychodzi liczba wypłaconych świadczeń a nie liczba rodzin a w rodzinie jest np 4 dzieci to liczy 4 wypłaty a nie jedną na rodzinę
ODPOWIEDZ