inga1 pisze:ufff ja tez juz ogarnęlam tylko nie wiem, czy w 5.1 i 5.2 wpisywać z datą decyzji??? bo skoro pisze ,,z ustalonym prawem" to rozumiem że musi być decyzja nie???
USTALONE ALE TO ZNACZY ŻE JAK WYDAŁAŚ DECYZJĘ NP. W CZERWCU ZE SPŁATĄ OD KWIETNIA TO WPISUJESZ W KWIETNIU, MAJU I CZERWCU??????
ustalone to moim zdaniem musi być wydana decyzja - no bo skąd inaczej będziesz wiedzieć, że ktoś ma prawo do św?
jak decyzja wydana np. w czerwcu ze spłatą od kwietnia to tak jak piszesz - musi być ujęte i w kwietniu, i w maju i w czerwcu i w lipcu i w sierpniu też
CZYLI ANALOGICZNIE BY MUSIAŁ BYĆ PUNKT 1 I 1.1 W CZĘŚĆI B JAK DECYZJA W CZERWCU ZE SPŁATA TO I W CZERWCU-SIERPIEŃ???
Siedzę i myślę .....no nadal nie trybię jak sie za to zabrać Liczba rodzin mających ustalone prawo do świadczenia wychowawczego na dziecko/dzieci za miesiąc ..... to co piszę w kwietniu maju i tak dalej ....?no mam np za sierpień w liście wypłat rodziny którym wypłaciłam to np załóżmy było ich 300 potem policzyć te niepełnosprawne pierwsze??a potem z tego liczbę rodzin tylko na pierwsze jedyne tak dobrze to rozumiem??? no ale jak ma bycc np z kwietniem mam policzyć kwietniowe rodziny i ile im się wtedy to należało ???ma to być rosnąco WYTUMACZCIE JAK KROWIE NA GRANICY BO NIE CHODZI, JUZ NAWET O TO LICZENIE TYLKO NAWET NIE WIEM CO I JAK LICZYĆ!!!MOŻE DO 2 BYM POLICZYŁA ....
zocha1234 pisze:Siedzę i myślę .....no nadal nie trybię jak sie za to zabrać Liczba rodzin mających ustalone prawo do świadczenia wychowawczego na dziecko/dzieci za miesiąc ..... to co piszę w kwietniu maju i tak dalej ....?no mam np za sierpień w liście wypłat rodziny którym wypłaciłam to np załóżmy było ich 300 potem policzyć te niepełnosprawne pierwsze??a potem z tego liczbę rodzin tylko na pierwsze jedyne tak dobrze to rozumiem??? no ale jak ma bycc np z kwietniem mam policzyć kwietniowe rodziny i ile im się wtedy to należało ???ma to być rosnąco WYTUMACZCIE JAK KROWIE NA GRANICY BO NIE CHODZI, JUZ NAWET O TO LICZENIE TYLKO NAWET NIE WIEM CO I JAK LICZYĆ!!!MOŻE DO 2 BYM POLICZYŁA ....
Ja liczbę rodzin mających ustalone prawo wyliczyłam w Sygnity w ten sposób:
raporty- zestawienia- wydruk osobowy - data wypłaty (miesiąc od 1 do ostatniego) - status wypłaty zrealizowane - drukuj. Podałam ta liczbę ogólną która wyszła.
inga1 a możesz napisać jak to ogarnąc w sygnity zwłaśzcza punkty 5 5.1 i 5.2 bo mi zrzucono sprawozdanie a nigdy go nie robiłam[/quote]
Jest dużo zabawy z tym. W 5.1 weszłam w raporty - analiza wniosków - wybrałam okres zasiłkowy - miesiąc który chciałam i przeniosłam ,,czy jest osoba niepełnosprawna" z dostępne podziały do wybrane podziały i wykonaj raport ze szczegółami. Klikasz potem jak Ci wyświetli liczbę wniosków przy tak i Ci wychodzi. Potem to muszisz ręcznie przeanalizować. Ja sprawdzałam czy wszędzie faktycznie jest orzeczenie (wszystkie wnioski podgląd każdego wniosku i od razu czy to wniosek na pierwsze dziecko). potem zliczałam prościej nie umiałam zrobić
TZN ,ŻE TUTAJ NIE PISZEMY ŚWIADCZEŃ NALEŻNYCH ZA DANY MIESIĄC?? CHODZI OCZYWIŚCIE 0 5b TZN ŻE NAP W LIPCU MIAŁAM WYRÓWNANIA OCZYWIŚCIE DLA INNYCH RODZIN ZA KWIECIEN MAJ I TAK DALEJ??? TYLKO ILOŚĆ RODZIN W DANYM MIESIĄCU???
Czy w tym wierszu mam wpisywać tylko rodziny, których dzieci mają stopień niepełnosprawności (no i dziecko jest jedyne w rodzinie) czy wszystkie rodziny z jednym dzieckiem?
Czy w tym wierszu mam wpisywać tylko rodziny, których dzieci mają stopień niepełnosprawności (no i dziecko jest jedyne w rodzinie) czy wszystkie rodziny z jednym dzieckiem?
Rodziny którym przysługuje świadczenie na pierwsze dziecko i jednocześnie dziecko w rodzinie ma orzeczenie o niepełnosprawności.
3. Wykonać kopię bazy dowolnym programem pakującym
4. Pobraną ftp-a paczkę „G103218DPP173.7z” rozpakować na serwerze lub dowolnej stacji klienckiej w lokalizacji „x:\SYG_SwiadczeniaRodzinne\” (jeżeli w tej lokalizacji jest już część plików takich jak w paczce to proszę ich nie nadpisywać w czasie rozpakowywania).
5. W pliku „x:SYG_SwiadczeniaRodzinne\dbconnections.ini” (jeżeli został wypakowany z paczki G103218DPP173.7z) należy wpisać w sekcjach [DATABASE], [PUBLICATIONS], [ARCHIVE] zamiast „localhost” numer IP serwera na którym jest baza danych oraz prawidłowe ścieżki do plików bazy danych na serwerze, zapisać zmiany.
6. Uruchomić plik G103218DPP173.exe. Pojawi się komunikat najpierw komunikat „Przed wykonaniem przekodowania zalecane jest utworzenie kopii bezpieczeństwa bazy SR! Czy chcesz wykonać przekodowanie danych?” a po jego zaakceptowaniu wykonanie przekodowana zakończy się komunikatem "Aktualizacja bazy danych została wykonana poprawnie!".
7. W katalogu, w którym umieszczone było przekodowanie zostanie utworzony plik tekstowy G103218DPP173.txt w którym będą podane liczba przyznanych oraz liczba wypłaconych świadczeń wychowawczych na pierwsze dziecko za kwiecień, maj, czerwiec, lipiec i sierpień 2016
8. Usunąć plik G103218DPP173.exe.
Mi informatyk zrobił to przed chwilą i są tam w zasadzie wszystkie informacje o pierwszych dzieciach a przede wszystkim dane do wpisania w tab. B pkt. 1.1., 5, 5.1., i 5.2.