Sprawozdanie WRiSPZ - sposób przekazania

~aga

Re: Sprawozdanie WRiSPZ - sposób przekazania

Post autor: ~aga »

no niestety braki kadrowe powodują że nie jestem w stanie robić wszystkiego do tego nasza ksiegowość nie uznaje pomostu
to tak na marginesie
~Tomek

Post autor: ~Tomek »

używanie programu tylko po to aby utworzyć i ręcznie wypełnić sprawozdanie, mija się z celem.
Pisaliśmy już kiedyś o Empatii, i jak to wejdzie, to taki sposób pracy się nie obroni.
pozdrawiam
~Tomek

... oczywiście bez urazy dla Ciebie - po prostu szkoda kupować licencje na pieczę, jeśli ma być ona tylko zbędną kulą u nogi. Całe nasze oprogramowanie jest tak zbudowane, żeby ułatwiało pracę, a nie odwrotnie. I właściwie wykorzystane bardzo przyspiesza i wypłaty świadczeń i wyszukiwanie informacji o klientach i wszelkie statystyki, analizy itp. Tylko trzeba prowadzić na bieżąco w nim sprawy.
pozdrawiam
~pcpr

Post autor: ~pcpr »

do kiedy trezba wysłać to sprawozdanie?
~Magdalena

Post autor: ~Magdalena »

do 31 stycznia 2013 roku trzeba wysłać to sprawozdanie
~aga

Post autor: ~aga »

takie pytanie organizacyjne co ja mam teraz zrobić?
Mam przeniesione wszytskie rodziny i wychowanków do \"pieczy zastępczej\" ale nie maja oni decyzji bo nic nie robiłam od początku 2012r.
mam wpisać dla każdego decyzje? bo ie mam juz czegoś takiego jak kontynuowanie planów wypłat jak to było dotychczas, w sumie i tak mam nowe kwoty po 1.000zł, więc po 1 mam każdemu zrobić decyzję po 2 listy wypłat a po 3 czy muszę gdzieś coś aktualizować np autonumerację
Chciała bym to robić dobrze i wykorzystać potencjał pomostu ale jestem z tym sama Nie wezmę na siebie odpowiedzialności za sprawy finansowe w dokładnym tego słowa znaczeniu czyli wypłacanie fizycznie pieniedzy na konto
ale mimo to chcę uzupełnic dane!
~Tomek

Tak, zgodnie z ustawą WRiPZ trzeba było dla rodzin zastępczych wydac nowe decyzje, gdyż wg tej ustawy stare decyzje obowiązywały cyt. \"do wygaszenia jednak nie dłużej niż 3 miesiące po wejściu ustawy w życie\" czyli do 31 marca ubiegłego roku (2012) trzeba było wygasić decyzje z pomocy społecznej i wydać nowe w pieczy. No i te nowe decyzje już po wydaniu będzie można kontynuować plany na rok 2013 i w przyszłości na kolejne lata.
ODPOWIEDZ