mam pytanko odnośnie sprawozd. jedn.- liczba uczniów objętych programem pomoc państwa w zakresie dożyw w 2014 tj. czy należy ująć liczbę dzieci korzystających z posiłku czy ogółem proszę o podpowiedź będę wdzięczna pozdrawiam
Najlepiej zrobić raport "Analiza osób objętych pomocą", ustawić rodzaj świadczenia z programu dożywiania, ustawić liczenie wg świadczeniobiorców i wybrać podział "typ szkoły realizującej dożywianie". Można ewentualnie także wybrać podział na wiek, albo na wykształcenie (albo wszystkie trzy podziały razem).
dziekuje, tylko że w typie szkoły mam brak danych (wiem, z zaniedbania) , a w wieku mam razem podsumowane 0d 0-17 lat.. da się podzielić tą kategorie wiekową?
Ana82 pisze:A co z liczbą dziećmi w przedszkolu, gdzie je uwzględniamy ??
Na naszym forum, jeden z Użytkowników zacytował dodatkowe objaśnienia które otrzymał:
"Dodatkowe informacje, uzyskane z MPiPS, dot. wypełniania jednorazowego sprawozdania Liczba uczniów objętych Programem "Pomoc państwa w zakresie dożywiania" w 2014 r.:
- podajemy tylko liczbę uczniów objętych dożywianiem w formie posiłków czyli z Działu III sprawozdania,
- wliczamy uczniów objętych pomocą bez wywiadu i decyzji czyli dodajemy uczniów z Działu IV sprawozdania,
- dzieci uczeszczające do "zerówki" zorganizowanej w szkole wpisujemy w wierszu 2 "liczba uczniów szkół podstawowych",
- nie dodajemy dzieci korzystających z programu w przedszkolach, tabela dotyczy uczniów,
- jeśli uczniowie przechodzą między szkołami w trakcie roku należy ich wykazać w obu szkołach, natomiast w wierszu 1 "Liczba uczniów objętych Programem - ogółem" tylko raz. W związku z tym wiersze 2, 3 i 4 nie będą się sumować. "
Czy dział I informacje ogółem jest poprawny? Na przykład koszt programu ogółem;dział II+III+IV =program.Teraz działem IV jest dawne 6a,którego nie wykazuje się w dziale I.