zgodnie z wyjaśnieniami mojego UW wartość wiersza A.4. jest to stan należności (wg stanu na ostatni dzień miesiąca) wyłącznie z tytułu wypłaconych świadczeń z funduszu alimentacyjnego (bez zaliczek). A więc wszystko co zostało wypłacone osobom uprawnionym z tytułu świadczeń z funduszu alimentacyjnego od października 20008 r. do ostatniego dnia danego miesiąca, pomniejszone o:
- zwroty dokonane przez dłużników alimentacyjnych z tytułu wypłaconych świadczeń z funduszu alimentacyjnego
- wygaszenia należności dłużników w związku z ich śmiercią i należności osób zobowiązanych do zwrotu nienależnie pobranych świadczeń z fa w związku z ich śmiercią
- odzyskane kwoty z tytułu nienależnie pobranych świadczeń z fa
- kwoty z fa umorzone dłużnikowi alimentacyjnemu
- kwoty świadczeń z fa umorzone osobie zobowiązanej do zwrotu należności z tytułu nienależnie pobranych świadczeń z fa
i to wszystko bez odsetek
a jak to było robione wcześniej? ja w sygnity drukuję rejestr zbiorczy dłużników fa co miesiąc i tam mam saldo końcowe, jeżeli wszystko jest wprowadzane w program to się będzie zgadzać. A nie uzgadniasz stanu należności co kwartał z księgową? bo to wszystko powinno grać