Sprawozdanie z przeprowadzonych kontroli
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
- Kontakt:
Re: Sprawozdanie z przeprowadzonych kontroli
a co z wnioskami, które wpłyną w styczniu czy marcu 2021r.?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: rehabilitacja społeczna
- Kontakt:
A zerowe zapotrzebowanie wysyłacie(załącznik 1a)? Wysłałm pismo z prośbą o przeniesie środków z MI do MII, po przeniesieniu środków wystarczy na realizację MII sem. zimowy. Dziękuję za pomoc.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny samorząd
- Kontakt:
A skąd masz informację że do 4 grudnia tylko na Moduł II możemy zrobić dodatkowe zapotrzebowanie ? na moduł I już nie ?Tomasz1981 pisze: 06 paź 2020, 9:20do 15 tylko sprawozdanie z kontroli, a ewentualne zapotrzebowanie na moduł II do 4 grudniaPCPR-DLN1 pisze: 06 paź 2020, 8:44Później to chyba już mamy czas do 4 grudnia, żeby zgłaszać zapotrzebowanie. Nie musimy składać do 15 października.Tomasz1981 pisze: 05 paź 2020, 12:51 tak ja też, bez sensu, do 7.10 wysłać to co jest, a po 10 wysłać jeszcze raz zapotrzebowanie na wnioski na moduł II
do 7 raporty i zapotrzebowanie
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
A my mamy informację z Oddziału,że do 7.10 wysyłamy tylko oświadczenie o wprowadzonych wnioskach do SOW a do 15.10 sprawozdanie z zapotrzebowaniem.
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Takie wnioski nie mogą być rozpatrzone pozytywnie. Mogą składać wnioski z prośbą o przywrócenie terminu tylko do końca grudnia 2020r. (zapis w kierunkach).cpr3 pisze:a co z wnioskami, które wpłyną w styczniu czy marcu 2021r.?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.
- Kontakt:
Mam dokładnie tę samą sytuację.Ala1981 pisze: 06 paź 2020, 11:51 A zerowe zapotrzebowanie wysyłacie(załącznik 1a)? Wysłałm pismo z prośbą o przeniesie środków z MI do MII, po przeniesieniu środków wystarczy na realizację MII sem. zimowy. Dziękuję za pomoc.
Mój oddział nie wiedział, miały mi Panie potwierdzić, ale cisza...
Jeśli czegoś się dowiesz, napisz tu proszę.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.
- Kontakt:
Nam oddział powiedział, że do 7.10 zapotrzebowanie na załączniku 1a też ma być.lena8 pisze: 06 paź 2020, 13:37 A my mamy informację z Oddziału,że do 7.10 wysyłamy tylko oświadczenie o wprowadzonych wnioskach do SOW a do 15.10 sprawozdanie z zapotrzebowaniem.
Zresztą w aneksie jest też taki zapis.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
na wszystkie wnioski można złożyć zapotrzebowanie do 4 grudnia, ale chyba teraz jak już się skończył nabór na M1 to wiesz ile brakuje i teraz składasz zapotrzebowanie na M1 - stąd mój wpisewaaa pisze: 06 paź 2020, 12:09A skąd masz informację że do 4 grudnia tylko na Moduł II możemy zrobić dodatkowe zapotrzebowanie ? na moduł I już nie ?Tomasz1981 pisze: 06 paź 2020, 9:20do 15 tylko sprawozdanie z kontroli, a ewentualne zapotrzebowanie na moduł II do 4 grudniaPCPR-DLN1 pisze: 06 paź 2020, 8:44Później to chyba już mamy czas do 4 grudnia, żeby zgłaszać zapotrzebowanie. Nie musimy składać do 15 października.Tomasz1981 pisze: 05 paź 2020, 12:51 tak ja też, bez sensu, do 7.10 wysłać to co jest, a po 10 wysłać jeszcze raz zapotrzebowanie na wnioski na moduł II
do 7 raporty i zapotrzebowanie
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Wiecie co, każdy oddział mówi chyba inaczej więc najlepiej opierać się na informacjach od nich.
Oddział Podkarpacki powiedział nam, że do 7.10 mamy zrobić 3 raporty w SOW + wysłać pierwszą stronę załącznika 1a o zapotrzebowaniu. Do 15.10 kazali nam wysłać załącznik o kontroli + drugą stronę załącznika 1a dot. informacji o realizacji środków.
My nic nie zapotrzebowujemy, ale brakuje mi niewielkiej kwoty na Module I, a znów na Module II (już jesteśmy w stanie przewidzieć), że zostanie nam. Chcemy z tego względu, przeanalizować wnioski jak już studencki złożą i pisać pismo do oddziału o przesunięciu środków. A gdyby studenci jakimś cudem nas zaskoczyli i nie zostałoby kasy, to złożymy dodatkowe zapotrzebowanie na Moduł I (o 2 wnioski chodzi)i najwyżej w grudniu podpiszemy te umowy.
Oddział Podkarpacki powiedział nam, że do 7.10 mamy zrobić 3 raporty w SOW + wysłać pierwszą stronę załącznika 1a o zapotrzebowaniu. Do 15.10 kazali nam wysłać załącznik o kontroli + drugą stronę załącznika 1a dot. informacji o realizacji środków.
My nic nie zapotrzebowujemy, ale brakuje mi niewielkiej kwoty na Module I, a znów na Module II (już jesteśmy w stanie przewidzieć), że zostanie nam. Chcemy z tego względu, przeanalizować wnioski jak już studencki złożą i pisać pismo do oddziału o przesunięciu środków. A gdyby studenci jakimś cudem nas zaskoczyli i nie zostałoby kasy, to złożymy dodatkowe zapotrzebowanie na Moduł I (o 2 wnioski chodzi)i najwyżej w grudniu podpiszemy te umowy.
Oprócz Sprawozdanie z przeprowadzonych kontroli - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Protezy i wskazanie firmy przez eksperta
Płatność na konto beneficjenta Moduł I obszar B zadanie 4
negatywna opinia eksperta pfron a zwrot kosztów dojazdu
Laptop i tablet
Dofinansowanie do protezy
Prawo jazdy - zaświadczenie lekarskie
Telewizor w B
czytnik e-book
MI A1
Zaświadczenie z uczelni
dofinansowanie w AS a dofinansowanie w BK - KARENCJA
Zapotrzebowanie o dodatkowe środki