sprawozdanie - zależność między tabelami

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
13aga13
Praktykant
Zajmuję się: SR,FA,CP
Kontakt:

sprawozdanie - zależność między tabelami

Post autor: 13aga13 »

jestem nowa, więc proszę, by się nie denerwować :roll: :roll: może dla niektórych to będzie jasne ....
mam pytanie- jeżeli wykażę w sprawozdaniu w tabeli C wnioski, które jeszcze nie mają wydanych decyzji, to czy te rodziny muszą być uwzględnione w tabeli D i E ? Czy dopiero wtedy, gdy decyzje będą rozpatrzone i pójdą wypłaty ?
sorry, ale nie mogę rozszyfrować poprzednika :?
Jeszcze mam pytanie do tabeli C pkt. 1 "liczba wniosków dotyczących świadczenia wychowawczego"...
oprócz takich składanych przez nowych wnioskodawców i takich ze zmianami (urodzenie dziecka)to jakie inne można tam umieszczać ? czy takie z prośbą o wstrzymanie wypłat, bo zmieniają miejsce zamieszkania ? podobno jak się zakończy komuś decyzję to system wykaże ją w tab. C pkt. 3
BĘDĘ WDZIĘCZNA :oops:
13aga13
Praktykant
Kontakt:

Re: sprawozdanie - zależność między tabelami

czy naprawdę nikt nic nie wie czy nie chce pisać :cry: może Pan z SYGNITY :?:
nowa11
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
Kontakt:

Post autor: nowa11 »

przecież dane liczą się w programie automatycznie
13aga13
Praktykant
Kontakt:

no tak ale, były źle wprowadzane i na piechotę liczymy teraz i muszę dobrze wpisać z systemu głupoty wychodziły
kosmopatka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kosmopatka »

co do pierwszej sytuacji wydaje mi się że jak wpiszesz ilość wniosków do tabeli C a nie wydałaś jeszcze decyzji to nie możesz ich umieścić w tabeli D i E chociażby z tego względu że nie musiałaś jeszcze rozpatrywać tych wniosków i skąd możesz wiedzieć jaki rodzina ma dochód..
13aga13
Praktykant
Kontakt:

a jeżeli była wydana decyzja a wypłata jeszcze nie poszła, bo złożyli pod koniec miesiąca to jak myślisz kosmopatka są uwzględnione te rodziny?
kosmopatka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kosmopatka »

nie chciałabym wprowadzić Cię w błąd ale ja w takiej sytuacji liczyłabym ta rodzinę w tabeli D i E
13aga13
Praktykant
Kontakt:

dzięki za wsparcie kosmopatka, pewnie masz rację ;) ;) mogliby nas oświecić szczegółami tego sprawozdania, czasami są różne przypadki
ODPOWIEDZ