sprawozdanie ze ŚR - dopłata do obsługi - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 kwie 2014, 10:18

Mam pytanie związane z obsługą świadczeń rodzinnych. U nas jest tak, że koszty związane z zatrudnieniem księgowego i kierownika jest płacone z rozdziału 85219. Z rozdziału 85212 nie wystarcza środków, żeby choć w części pokryć te koszty. Od ubiegłego roku do sprawozdań dopisuje się te koszty dodatkowe pokryte z innych rozdziałów. Jak przeliczacie proporcje? 50/50 (np. 50% wyn. miesięcznego księgowego ..), trochę ciężko jest to oszacować...dlatego jestem ciekawa jakie przyjęliście proporcje? z góry dziękuję za podzielenie się tą informacją. pozdrawiam
Z.K.

Napisano: 14 kwie 2014, 12:17

u nas wygląda to tak, że koszty ogrzewania przeliczamy na m powierzchni zajmowane przez dział ŚR, pozostałe koszty dzielimy po 50% ( uśrednione z uwagi na, że np. koszty wysyłki są większe a inne mniejsze, więc uśredniono wszystkie 50%), mamy spisane zasady rozliczania tych kosztów zatwierdzone przez Kierownika. Jeżeli chodzi o płace to bierzemy wynagrodzenia pracowników ŚR i FA
Kryśka

Napisano: 14 kwie 2014, 12:37

mam podobnie, ale w związku z wyjaśnieniami do sprawozdań od 2013r. zastanawiam się co z tym zrobić;
Z.K.

Napisano: 14 kwie 2014, 13:12

u nas 50/50
alaaa

Napisano: 14 kwie 2014, 13:14

trzymam się tego, że w związku z nowym zadaniem jakim było ŚR i FA nie dostałam żadnej podwyżki, więc tu nie wliczam mojego wynagrodzenia. W ostatnim kwartale w ramach f. nagród ( utrzymanie ośrodka ) dostaję jakąś tam kwotę i w uzasadnieniu mam, że np. za prowadzenia finansów ŚR i FA tyle i tyle i wówczas wpisuję to jako wynagrodzenie z rozdz.85219, podobnie kierownik, kasjer, informatyk
Kryśka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x