sprawozdaniep liczba świadczeń wychowawczych na pierwsze dzi - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 27 cze 2016, 10:11

podaje liczbę wniosków a nie świadczeń
Aśka

Napisano: 27 cze 2016, 10:15

jak tam zaznaczysz 'tak' i dasz 'czynnosci' zlicz dane to ci pokaze
krawkat
Stażysta
Od: 27 cze 2016, 8:42
Zajmuję się:

Napisano: 27 cze 2016, 10:17

musisz sama zliczyc
krawkat
Stażysta
Od: 27 cze 2016, 8:42
Zajmuję się:

Napisano: 27 cze 2016, 12:06

jak to zrobic powiedzcie
karola18

Napisano: 27 cze 2016, 13:13

jeśli masz z sigity to podaję jak to zrobić :-)

Temat zgłoszenia:
Sprawozdanie- liczba siwadczen wych przyznan decyzja na pierwsze dziecko za miesiąc.

Treść zgłoszenia:
Sprawozdanie- liczba siwadczen wych przyznan decyzja na pierwsze dziecko za miesiąc.

Treść rozwiązania:
1. B.1 Liczba świadczeń wychowawczych (przyznanych decyzją) należnych (przysługujących) za miesiąc ? wykonanie
raportu realizacji opisanego poniżej
2. B.1.1 - w tym na pierwsze dziecko ? wykonanie przekodowania G103218DPP106.7z opisanego poniżej

Ad.1 B.1 Liczba świadczeń wychowawczych (przyznanych decyzją) należnych (przysługujących) za miesiąc..

Prosimy z menu Raporty>Zestawienia wykonać raport ?Realizacji świadczeń?.
Raport proszę wykonać oddzielnie za każdy miesiąc.

Przykładowo:

Aby uzyskać dane za kwiecień:

Informacje o liczbie przyznanych świadczeń:
W oknie ustawień wydruku należy wybrać:
Rodzaj wydruku: ?Realizacji świadczeń?
Data wypłaty od 2016-04-01 do 2016-04-30
Status wypłaty: do wypłaty, w realizacji, wstrzymane, zrealizowane, przekazane do organu
Według: ?miesiąca i roku wypłaty na planie?

Informacje o liczbie wypłaconych świadczeń:

W oknie ustawień wydruku należy wybrać:
Rodzaj wydruku: ?Realizacji świadczeń?
Data wypłaty od 2016-04-01 do 2016-04-30
Status wypłaty: zrealizowane
Według: ?miesiąca i roku wypłaty na planie?

..................................................................................

Ad.2 B.1.1 - w tym na pierwsze dziecko

Prosimy:

1. Pobrać plik ?G103218DPP106.7z" z naszego serwera FTP (ftp.sygnity.pl, port: 990, szyfrowanie: SSL/TSL, tryb
pasywny, UŻYTKOWNIK: sygftp, HASŁO: JuY44f, katalog Sr/Serwis).
2. Wylogować użytkowników z aplikacji SR/FA.
3. Wykonać kopię bazy dowolnym programem pakującym
4. Pobraną ftp-a paczkę ?G103218DPP106.7z? rozpakować na dowolnej stacji klienckiej w lokalizacji ?x:
\SYG_SwiadczeniaRodzinne\? (jeżeli w tej lokalizacji jest już część plików takich jak w paczce to proszę ich nie
nadpisywać w czasie rozpakowywania).
5. W pliku ?x:SYG_SwiadczeniaRodzinne\dbconnections.ini? (jeżeli został wypakowany z paczki G103218DPP106.7z)
należy wpisać w sekcjach [DATABASE], [PUBLICATIONS], [ARCHIVE] zamiast ?localhost? numer IP serwera na którym jest baza
danych oraz prawidłowe ścieżki do plików bazy danych na serwerze, zapisać zmiany.
6. Uruchomić plik G103218DPP106.exe. Pojawi się komunikat najpierw komunikat ?Przed wykonaniem przekodowania
zalecane jest utworzenie kopii bezpieczeństwa bazy SR! Czy chcesz wykonać przekodowanie danych?? a po jego zaakceptowaniu
wykonanie przekodowana zakończy się komunikatem "Aktualizacja bazy danych została wykonana poprawnie!".
7. W katalogu, w którym umieszczone było przekodowanie zostanie utworzony plik tekstowy G103218DPP106.txt w którym
będą podane liczba przyznanych świadczeń wychowawczych na pierwsze dziecko za kwiecień, maj i czerwiec 2016
8. Usunąć plik G103218DPP106.exe.

Komentarz:
Proszę wejdź na stronę internetową i podejmij decyzję o zamknięciu lub odrzuceniu rozwiązania zgłoszenia, jeśli tego nie zrobisz, zgłoszenie to zostanie automatycznie zamknięte przez system.

Szczegóły zgłoszenia można sprawdzić pod adresem: https://www.hd.sygnity.pl

------------------------------------------------------------
Domicela444

Napisano: 27 cze 2016, 13:54

tylko ze ja nie jestem informatykiem i ni w ząb nie rozumiem jak to zrobić. A SAMEGO INFORMATYKA MAM DO DYSPOZYCJI RAZ NA RUSKI ROK TYLKO NA UMOWE ZLECENIE BO DOCELOWO PRACUJE GDZIE INDZIEJ.
homo nie sapiens

Napisano: 27 cze 2016, 14:06

Ja weszłam w Raporty Różne --> Wnioski SW z liczbą dzieci --> Do Warunki zapytania dodałam, czy wniosek na pierwsze dziecko = T
Parametry raportu dajesz co tam potrzebujesz.
Z tym, że tam nie miałam w jakim miesiącu ile tych dzieci było, ale. że mam mało wniosków, to pamiętałam, że tylko 1 dziecko doszło mi od czerwca a reszta wszyscy mieli od kwietnia, więc kwiecień i maj wyszło tak samo a czerwiec +1.
Zyta87
Referent
Od: 14 kwie 2016, 8:50
Zajmuję się: ŚW/FA/DM/DO

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x