mam pytanie dotyczące sprzętu rehabilitacyjnego. Osoba wnioskuje na dziecko na wannę z hydromasażem, (fotel do masażu taki napisął lekarz) a chodzi o worek z granulatem oraz huśtawkę bocianie gniazdo. Czy można dziecko dofinansować taki taki sprzęt jeśli ma niedowład koniczyny górnej prawej.
Proszę o odpowiedz.
Sprzet rehabilitacyjny
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dofinansowanie zaopatrzenia,
- Kontakt:
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Sprzet rehabilitacyjny
wnioskują o jedno, lekarz napisał co innego a chodzi o jeszcze co innego?!?!?! o co w końcu chodzi? co zalecił lekarz, co jest przez niego wpisane w zaświadczeniu lekarskim?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dofinansowanie zaopatrzenia,
- Kontakt:
W zaświadczeniu lekarskim wypisane jest: fotel do masazu, wanna z hydromasażem i huśtwaka "bocianie gniazdo" a faktury pro-forma mam na worek z granulatem - czyli fotel do masazu oraz siedzisko bocianie gniazdo. faktura na wannę jest ok.
Nie wiem co mam odpisać wnioskodawcy czy poprsze o aktualnienie pfro formy z tym co wypsiał lekarz albo o aktualnienie zaświadczenia lekarskiego.
Nie wiem co mam odpisać wnioskodawcy czy poprsze o aktualnienie pfro formy z tym co wypsiał lekarz albo o aktualnienie zaświadczenia lekarskiego.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
My wanny z hydromasażem mamy wyłaczone z dofinansowań w sprzęcie rehab (wewnętrzne procedury), kiedyś dawaliśmy na maty z hydromasażem do wanny.
Jeśli to dziecko ma niedowład jednej ręki i nic więcej to jak worek z granulatem oraz huśtawka mają go rehabilitować? to lekarz specjalista pisał? dziwna sprawa, muszą rodzice dobre uzasadnienie napisać i przekonać Was, że te sprzęty są zasadne, chyba że nie chcecie podważać tego co lekarz napisał to dajcie dofinansowanie i tyle. Albo powołać swojego eksperta(jak w ASie) i niech oceni dziecko, wnioskowane sprzęty
Jeśli to dziecko ma niedowład jednej ręki i nic więcej to jak worek z granulatem oraz huśtawka mają go rehabilitować? to lekarz specjalista pisał? dziwna sprawa, muszą rodzice dobre uzasadnienie napisać i przekonać Was, że te sprzęty są zasadne, chyba że nie chcecie podważać tego co lekarz napisał to dajcie dofinansowanie i tyle. Albo powołać swojego eksperta(jak w ASie) i niech oceni dziecko, wnioskowane sprzęty
Oprócz Sprzet rehabilitacyjny - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
pochylnia
sport, kultura
Rezygnacja z dofinansowania po wypłacie
turnusy rehabilitacyjne - pisma do ludzi
nowe limity na wyroby medyczne
środki pomocnicze
Aktualizacja sprawozdania i nowe druki
winda w bloku LBA
platforma schodowa
kosztorys
Sport, kultura...