s nic nie bredzę staż z unijiny jest wymieniony w dochodach nieopodatkowanych jako środki bezzwrotnej pomocy zagranicznej otrzymane od rządów państw obcych
Ja ten dochód wliczyłem- jeżeli jest to błędnie to przynajmniej będzie wyrównanie (po kontroli jak mi zarzuci) bo rodzice przekroczyli dochód z powodu tego stażu i dostali tylko na drugie dziecko.
voodoo tak jak mówię, jeśli masz dane z SEPI lub decyzję PUP, w której ten staż jest określony jako stypendium dla bezrobotnych to dobrze zrobiłeś.
Staże nazywane są "unijnymi" ale unijny unijnemu nierówny. Zwykle finansowane ze środków UE są traktowane w taki sposób i jak najbardziej jest to uzysk.
Nieopodatkowane dochody z tzw. stażu unijnego dla bezrobotnych, płacone ze środków EFS, nie są dochodem w świadczeniach rodzinnych. Dlaczego? Bo są nieopodatkowane i dlatego że nie ma ich na zamkniętej liście dochodów opodatkowanych. I tyle. A uzyskiwać i utracać można tylko i wyłącznie cos co w ogóle jest dochodem w rozumieniu art. 3 pkt 1 ustawy o śr. I tak jest od zawsze w ustawie o śr.
Proste jak budowa cepa ale jak widać ta wiedza wciąż nie dotarła do wielu na tym całym forum