stąż z unii europejskiej

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Awatar użytkownika
nowicjuszka
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

Re: stąż z unii europejskiej

Post autor: nowicjuszka »

Nie mogę wysłać w wiadomości prywatnej.
Załączniki
skan.pdf
(1.43 MiB) Pobrany 148 razy
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 6i9 »

Dziękuję :mrgreen:
Odwoływaczka

Post autor: Odwoływaczka »

Widzę, że jest więcej osób z podobnym problemem. Czy znajdę kogoś kto odwołał się od decyzji odmownej z MOPS z powodu przekroczenia progu dochodowego z tytułu podjęcia stażu z UE w ramach EFS w związku z dochodem uzyskanym? Mąż będąc osobą bezrobotną podjął ten staż w marcu 2016 r.
Awatar użytkownika
nowicjuszka
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: nowicjuszka »

Może to dla Was oczywista oczywistość, ale ja jestem nowym pracownikiem i wolałam potwierdzić wątpliwości, tym bardziej że koleżanki, które zajmują się śr nie były pewne cz dobrze robią nie licząc tego stypendium.
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Odwoływaczka pisze:Widzę, że jest więcej osób z podobnym problemem. Czy znajdę kogoś kto odwołał się od decyzji odmownej z MOPS z powodu przekroczenia progu dochodowego z tytułu podjęcia stażu z UE w ramach EFS w związku z dochodem uzyskanym? Mąż będąc osobą bezrobotną podjął ten staż w marcu 2016 r.
Odwołałaś się do SKO?
Odwoływaczka

Post autor: Odwoływaczka »

Jeszcze nie, bo mam czas do poniedziałku. Musiałam zasięgnąć opinii czy odwołanie jest zasadne. Trochę poszperałam. Dzisiaj wieczorem siadam do napisania odwołania. Własnie ciekawa jestem czy ktoś już to zrobił.
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Jak możesz daj znać jak SKO postąpiło w Twojej sprawie
pilotka

Post autor: pilotka »

Odwoływaczka pisze:Jeszcze nie, bo mam czas do poniedziałku. Musiałam zasięgnąć opinii czy odwołanie jest zasadne. Trochę poszperałam. Dzisiaj wieczorem siadam do napisania odwołania. Własnie ciekawa jestem czy ktoś już to zrobił.
Odwołaj się. Moim zdaniem jeżeli chodzi o ten nieszczęsny staż unijny przepisy są tak skonstruowane że połowa ośrodków dolicza, a połowa nie dolicza i nikt nie jest w 100% pewny jak powinno się robić.
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

Dlatego uważam, że lepiej nie przyznać i poczekać na decyzję SKO niż żeby przyznać. Mimo wszystko.
pilotka

Post autor: pilotka »

voodoo pisze:Dlatego uważam, że lepiej nie przyznać i poczekać na decyzję SKO niż żeby przyznać. Mimo wszystko.
Zgadzam się. Lepiej żeby klient dostał z wyrównaniem niż zwracał z odsetkami.
ODPOWIEDZ