stowarzyszenie

Wybrane tematy:
ŚDS a wywiady środowiskowe po 15.11.2021 JAK LICZYĆ FREKWENCJĘ W KLUBIE SENIORA Obok Lasu - dom opieki dla osób starszych Czy mogę skierowac do ŚDS klub seniora - czy może tam być oddelegowany pracownik socjalny OPS? ŚDS- likwidacja odpłatności a waloryzacja
ODPOWIEDZ
~elmo

stowarzyszenie

Post autor: ~elmo »

Mam pytanie czy budynek i adres ŚDS może być jednocześnie adresem stowarzyszenia które w swojej działalności nie ma nic wspólnego z domem?
Proszę o odpowiedź bo nie wiem czy tak można?

~Joasia

Re: stowarzyszenie

Post autor: ~Joasia »

tak, aby odróżnić stowarzyszenie od domu musi być pełna nazwa domu i już.
~elmo

no tak ale jeżeli członkowie stowarzyszenia bądą używać sprzętów ŚDS będą korzystać z pomieszczeń nabijając tym samym rachunek za prąd, ogrzewanie materiały biurowe to czy to w odniesieniu do jednostki finansowanej przez Państwo jest prawidłowe?
~Malwina

Post autor: ~Malwina »

nie rozumiem jeżeli stowarzyszenie i dom nie mają nic wspólnego?

1.stowarzyszenie ma pod opieką \"dom\"
lub
istniał dom i powstało przy nim stowarzyszenie?

Inaczej to nie logiczne aby stowarzyszenie miało ten sam adres

U mnie stowarzyszenie ma umowę na prowadzenie \"domu\" i ma jedno pomieszczenie należące do ośrodka w którym prowadzi kadry/księgowość i zarząd, liczniki są tylko na śds

\"no tak ale jeżeli członkowie stowarzyszenia bądą używać sprzętów ŚDS będą korzystać z pomieszczeń nabijając tym samym rachunek za prąd, ogrzewanie materiały biurowe to czy to w odniesieniu do jednostki finansowanej przez Państwo jest prawidłowe?\" nie wiem czy to jest prawidłowe ale tak jest
~elmo

dom istniał i po 10 latach ma powstać stowarzyszenie które chce mieć dane adresowe domu i korzystać z pomieszczeń domu, ale to stowarzyszenie nie ma współpracować z domem itd
Dlatego zastanawiam się czy to jest prawidłowe w odniesieniu do domu ?
Nie wiem jak to inaczej napisać żeby sytuacja byłą bardziej zrozumiała
~Malwina

Post autor: ~Malwina »

skoro dom i stowarzyszenie nie ma wspólnego celu nie rozumiem kto wydał im zgodę na korzystanie z pomieszczeń domu,
dlatego jest to dla mnie nieporozumieniem, co innego gdyby przy domu powstało stowarzyszenie mające na celu wspieranie domu.

W takim razie nie powinno tak być, zresztą jeśli oni będą korzystać z domu to jak zamierzają dorzucać się do opłat? a korzystanie z innych urządzeń chociaż z ksera też powinno być płatne, a pensje członków stowarzyszenia też będziecie opłacać?
~elmo

no właśnie też tak myślę i chciałam się tylko utwierdzić w tym źe mam rację trzeba coś chyba z tym zrobić zanim będzie za późno
Dzięki za odpowiedź
ODPOWIEDZ