Witam, chciałabym zapisać się do urzedu jako bezrobotna i starać sie o dofinansowanie kursu. Tylko czy jak będe tam zarejestrowana i bede uczeszczała na kurs nie odbiora mi zaliczki alimentacyjnej?? Czy dopiero jak podpisze umowę o prace? Prosze o pomoc. Ada
Przepraszam, może źle to nazwałam. Otrzymuję w tytule przelewu: Wypłata zasiłku rodzinnego i świadczenia opiekuńczego i funduszu alimentacyjnego.
Wiem, że jeśli podejmę pracę to nie mogę go pobierać i muszę to zgłosić. Ale jeśli bede zarejesrowana jako bezrobotna i bede korzystala z kursu, który nie przynosi żadnych dochodow chyba nie muszę tego nigdzie zglaszac? Chodzi tylko o to żeby nie miała dochodow?
przelew3 jest pewnie z szablonu (tytuł) i dlatego ma wyszczególnione wszystkie świadczenia
Jeśli faktycznie NIE POBIERASZ ŚWIADCZENIA PIELĘGNACYJNEGO , to aby stracić prawo do Funduszu dochód w Twojej rodzinie musiałby przekroczyć 725 zł na osobę
do świadczeń rodzinnych 504 zł (583,- jeśli w rodzinie jest dziecko niepełnosprawne)
sam fakt podjęcia pracy nie jest przesłanką do odebrania prawa do świadczeń (z wyjątkiem św. pielęgnacyjnego)