Jestem Asystentem Rodziny jednak chciałabym zostać pracownikiem socjalnym. Posiadam studia pedagogiczne. Czy sa jakieś studia podyplomowe przygotowujące do tego zawodu czy konieczne są studia magisterskie?
Ja również jestem w podobnej sytuacji co Ty Edyta999, mam magistra z profilaktyki społecznej i resocjalizacji, i napisałam wiadomość do Monisterstwa w tej sprawie, otrzymałam odpowiedz, że aby pracować jako pracownik socjalny musiałabym zrobić studia magisterskie bądź licencjackie z kierunku praca socjalna.
Ja miałam skończone przygotowanie pedagogiczne i wybrałam się teraz na podyplomówkę z resocjalizacji https://studia-online.pl/kursy/662/stud ... alizacyjna Mysle, ze warto pomyslec wlasnie w kierunku pedagogiki resocjalizacyjnej. Sporo ciekawych rzeczy można później robic. Mnie zawsze ciekawiło więziennictwo i placówki penitencjarne
Jestem w podobnej sytuacji. Obecnie jest prowadzony nabór na Uniwersytecie Papieskim na podyplomówkę z Metodyka i Metodologia Pracy Socjalnej. Prawdopodobnie wykłady on - line a ćwiczenia na miejscu. Na razie jest tylko 11 osób i jeśli nie zgłosi się więcej to kierunek nie zostanie w tym semestrze utworzony.
Istnieje wiele miejsc pracy dostępnych dla kierunków socjologicznych.
The sewer often emits a bad smell, and it is very likely that there is a blockage. You need to use the sewer line camera to quickly find the location of the blockage.