Witam. Mam problem odnośnie stwierdzenia nieważności decyzji przez SKO. W wyniku przeprowadzonej kontroli wyszło, iż w przypadku 2 decyzji dot. przyznania FA podane w podstawie prawnej zarządzenie Burmistrza było niewłaściwe. Osoba wskazana w upoważnieniu p.o. kierownika MOPS nie dostała upoważnienia do załatwiania spraw dot. funduszu wobec czego nie mogła popisać decyzji o przyznaniu funduszu. Kontrola nakazała wysłać decyzje do SKO aby stwierdzić ich nieważność. Tak się też stało, ze względu na wadę kwalifikowaną stwierdzono nieważność decyzji i cofnięto sytuacje do stanu sprzed ich wydania. Teraz mam rozpatrzeć sprawę ponownie. Tylko sprawa dotyczyła decyzji dawno już wykonanych. No i fundusz zgodnie z przepisami przysługiwał osobom uprawnionym.
Stąd moje pytanie jak teraz postąpić aby wszystko grało? Czy mam wydać decyzje odmawiającą przyznania bo nie mogę funduszu dać ponownie za ten sam okres gdy został on już pobrany na rzecz osoby uprawnionej. Inaczej doprowadziłbym do nienależnie pobranych świadczeń.