Czy w związku z epidemią można nie przyznać stypendium za okres styczeń-czerwiec jeśli było przyznane za okres IX-XII i wypłacone za 4 miesiące?
Kierownictwo stoi na takim stanowisku.
proszę o opinię
A dochód z jakiego miesiąca ma podać?MadJack pisze:Ale to nie jest żaden specjalny druk. U mnie piszą to na zwykłytm druku oświadczenia pod odpowiedzialnością karną. Każdy ma inna sytuację więc to indywidualne. Natomiast jak dzwoniłem do ludzi to mając akta z września 2019 r. pytałem:
1. Czy wyraża zgodę na zmianę decyzji.
2. Czy zmienił się adres zamieszkania.
3. Czy jest zmiana w składzie rodziny.
4. Czy podany uprzednio nr. rachunku bankowego nie uległ zmianie.
A potem kolejno wszystkie pełnoletnie osoby. Czy pracuje? Jeśli tak to jaki był miesięczny dochód netto. Jeśli nie pracuje to czy zarejestrowany w PUP?
No i trzeba to wszystko opisać. Jedyny wspólny element to początek. Ja to zrobiłem tak.
W związku z trwającym stanem zagrożenia epidemiologicznego na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w ....., działając jako organ przyznający stypendium szkolne/zasiłki szkolne, postanowił dokonać telefonicznej weryfikacji sytuacji rodzinnej i dochodowej osób pobierających stypendium szkolne w okresie od września do grudnia 2019 r. Weryfikacja ma na celu potwierdzenie spełnienia wszystkich przesłanek ustawowych uprawniających do otrzymania stypendium szkolnego w okresie od stycznia do czerwca 2020 r.