stypendia dla uczniów w placówkach
stypendia dla uczniów w placówkach
Kochani, czy dzieci w placówce mogą otrzymać stypendium? jeśli macie takie przypadki, to proszę o wskazówki. Placówka w sąsiednim powiecie do tego się przymierza.
Re: stypendia dla uczniów w placówkach
stypendium za wyniki czy socjalne???? i z jakich środków finansowane???? ja nigdy nie miałam takich przypadków, ale wydaje mi się, że jeśli już to wchodzi w grę tylko stypendium dla wyrózniających się in plus w nauce
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
u mnie występuje stypendium \"naukowe\" w skład którego wchodzi: średnia i frekwencja. jeśli zdarzą się wagary a wychowanek ma średnią 3,0 to \"łapie\" się na część za oceny i na odwrót.

ania
Dziewczyny, stypendium socjalne! które przysługuje bezpośrednio dziecku, które też nie ma dochodu (jak w rodzinie)
no właśnie, o to mi chodzi! doszły mnie słuchy, że tak też można
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a jak i gdzie to załatwiać??i komu przysługuje?podzielcie się wiedzą 

ania
już piszę, bo już wiem! takie stypendium dostają dzieci, które się uczą. To socjal! robi to zazwyczaj biuro oświaty, chyba że przerzuca to na ops. Przyznają takie stypendium dwa razy w roku. Faktura wypisywana jest bezpośrednio na dziecko, które idzie z wychowawcą i kupuje odzież, buty, itp. jest to własność dziecka, i wpisuje się ją w kartę odzieżową. Dziecko podpisuje, że odebrało zakupiony towar. Oryginały faktur oddaje się tam, gdzie pobiera się stypendia. Wychowawca, bądź opiekun prawny występuje o takie pieniądze wypisując wniosek, zawsze we wrześniu, a później w marcu. to kwota około 400 zł x 2 razy. Drogą nie chodzi, jenak przez budżet placówki nie przechodzi, to tak, jakby matka przywiozła wszystko dziecku, ale pieniędzy na oczy matka nie widzi! i tak to wygląda.
czy wszystkie dzieci szkolne mogą się o nie ubiegać.
jak napisać podanie o to stupendium, pytam, bo zbliża sie marzec.
tylko do takiego stypendium przecież potrzebny jest dochód. wiem, że dziecko samo swojego dochodu nie ma (bądź rzadko) jednak będąc w placówce na niego są przyznawane pieniądze więc jak to możliwe żeby taki socjal przysługiwał???
Oprócz stypendia dla uczniów w placówkach - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
szkolenia,superwizje
Odplatnośc - rodziny zastępcze
dokumentacja pracownika socjalnego
Kto lubi marudzić zapraszam :)
obchody dnia pracownika socjalnego
pedagog, psycholog w 14
Placówka 14 osobowa i ped,psych.pr.socj.
nowelizacja MOW
14-osobowe placówki
drodzy wychowawcy - coś dla Was
Wychowanka skarży PCPR
Zarobki wychowawców w placówkach
ucieczki a skreślenie
nowy MOS
wolne miejce w MOS
etatowość