SUO decyzje o odpłatnosci - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 23 lut 2017, 10:54

Mam pytanie jak u Was wygląda wydawanie decyzji o odpłatności, a raczej zwolnienie z odpłatności częściowe i całkowite.
Wydano nam polecenie zrobienia 2-giego wywiadu dot. zwolnienia z odpłatnosci przykład:
wniosek 2 stycznia
wywiad 14 stycznia
decyzja 31 stycznia z odpłatnością adekwatną do dochodu,
i teraz ma być 2-gi wniosek o zwolnienie z odpłatności, i drugi wywiad, z nową dokumentacją? nowymi zaswiadczeniami o dochodach?
Zoska

Napisano: 23 lut 2017, 10:58

Tak bo idzie o zwolnienie z odpłatności i należy wykazać dochód ze stycznia( bo rozumiem wniosek z lutego) wszelkie udokumentowane wydatki, ile stronie zostaje na zaspokojenie pozostałych potrzeb i obrona wniosku lub uwalenie. czyli cały wywiad pod innych katem.
Wredniocha
Referent
Od: 17 gru 2016, 14:13
Zajmuję się: Innymi

Napisano: 23 lut 2017, 11:01

zapomniałam dodać, że rodzice w pierwszym wniosku wnioskowali o zwolnienie z odpłatności a my to w pierwszym wywiadzie uwzględniliśmy
Zośka

Napisano: 23 lut 2017, 12:33

a to inna brocha to już bym się nie zastawiała tylko zwolniła ..... to jest wasz błąd. Zmiana decyzji pod kątem odpłatności w ten sposób,ze od .....odstępuje się od naliczanie odpłatności...
uzasadnienie to już jak pisałam
2 wywiad.jak rodzice mądrzy to się nie zgodzą bo już wnosili w styczniu
Wredniocha
Referent

Napisano: 23 lut 2017, 13:26

A czemu błąd? Chciałysmy ułatwić zycie klientom i sobie. Rozumiem, ze musi byc 2-ga decyzja, a nie mozna jej sporzadzic w oparciu o dostarczone juz dowody do 1-szego wywiadu?
Zośka

Napisano: 23 lut 2017, 13:44

a temu błąd ze nie odniosłaś się całości wniosku strony kiedy tzreba było czyli w styczniu. jak to ułatwić. Skoro ułatwiłaś to ułatwiaj dalej po co pytasz. :twisted:
Wredniocha
Referent

Napisano: 23 lut 2017, 15:07

Wredniocha, bardzo dziękuję za wskazówki, przydadzą się, dodam jedynie, że to nie pracownicy socjalni piszą decyzje, mamy administrację.
Zoska

Napisano: 23 lut 2017, 15:20

ja pisze decyzje , jestem osoba decyzyjną a nie żadną administracją :evil: :lol: :lol:
Wredniocha
Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x