Wszcząłem z urzędu, bez informowania strony, a skoro bez informowania, to siebie też dodatkowo nie informowałem poprzez wpięcie jakiejś luźnej kartki w teczkę. Wszyscy dostali decyzje zmieniające to wiedzą o co chodzi, od stycznia dostaną większą kasę i tyle.
Mam akurat pod ręką więc spoko. Ale ja się nie lubię w sprawach oczywistych rozpisywać, więc moja jest krótka i węzłowata.
Na podstawie art. 104 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. Kodeksu Postępowania Administracyjnego (Dz.U. z 2013 poz. 267 z póź.zm.) art. 3 pkt 11, art.17, art. 24 ust. 2a, art. 32 ust 1a-1d ustawy z dnia 28 listopada 2003r. o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2016r. poz. 1518 z późn.zm.), Obwieszczenia Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 listopada 2016r. w sprawie kwoty świadczenia pielęgnacyjnego w roku 2017, oraz Upoważnienia z dnia ZZZZZZZ udzielonego XXXXX przez Burmistrza/wójta/prezydenta YYYYY do prowadzenia postępowania w sprawach świadczeń rodzinnych, a także do wydawania decyzji w tych sprawach
z urzędu, decyzję Burmistrza/wójta/prezydenta YYYYY z dnia <<DATA PODJĘCIA DEC. ZMIENIANEJ>> nr <<NR URZĘDOWY DECYZJI ZMIENIANEJ>> przyznajacą prawo do świadczenia pielęgnacyjnego z tytułu rezygnacji z zatrudnienia lub innej pracy, w związku z opieką nad dzieckiem legitymującym się orzeczeniem o niepełnosprawności, w części dotyczącej kwoty świadczenia pielęgnacyjnego, w ten sposób, że:
świadczenie , od miesiąca stycznia 2017 przysługuje w wysokości 1406,00zł za pełny miesiąc kalendarzowy.
U Z A S A D N I E N I E
Na podstawie art. 17 ust. 3d ustawy z dnia 28 listopada 2003r. o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2016r. poz 1518 z późn. zm.) Minister Rodziny Pracy i Polityki Społecznej w dniu 7 listopada 2016r. wydał obwieszczenie, w sprawie wysokości świadczenia pielęgnacyjnego w roku 2017. Na tej podstawie, oraz zgodnie z art. 32 ust. 1a w/w ustawy Burmistrz zmienił decyzję w części dotyczącej wysokości świadczenia. Biorąc powyższe pod uwagę orzeczono jak w sentencji.