świadczenia rodzinne .POMÓŻ ELMER PROBLEM - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 05 lis 2014, 17:00

Miałem raz takiego gościa na ryczałcie który się mylił 2 razy. Znaczy składał 3 wnioski i w każdym po odmowie oświadczał niższą kwotę z tego ryczałtu + oświadczenie, że się pomylił. I co mu zrobię? Ryczałtu nie zweryfikuję nawet w US.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2014, 18:52

a ja niczego nigdzie bym nie weryfikowala:) to klient dla uzasadnienia zlozenia innego oswiadczenia na to co juz oswiadczyl musialby mnie zapoznac ze swoja ksiegowoscia;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2014, 21:36

Ludzie w tym kraju zarabiają grosze, marne grosze otrzymują też ze świadczeń rodzinnych. I jeszcze im utrudniać życie? To tak jak skarbówka, czepia się malutkich przedsiębiorców, co ledwo im wystarcza na zus a duzego boi sie ruszyc. Czy my naprawdę musimy się aż tak czepiać? Przecież Ci ludzie często wpisują przychody w oświadczeniu, bo nie mają pojęcia co stanowi ich dochód. Straszne, straszne, straszne. Proszę mi tylko nie wyskakiwać z praworządnością obywatela. Śmieszny kraj, gdzie przy najniższej krajowej, kobieta z jednym dzieckiem nie kwalifikuje się na rodzinne.
pstryk

Napisano: 06 lis 2014, 8:45

pstryk pisze:I jeszcze im utrudniać życie?
Wiesz co? Masz rację - niech kradną.

:shock:
pstryk pisze:Proszę mi tylko nie wyskakiwać z praworządnością obywatela.
Wiesz, ten zawód do czegoś zobowiązuje. Jeśli jesteś urzędnikiem, a nie stosujesz prawa i masz do niego takie "luźne" podejście, to może lepiej zmień pracę? W biedronkach na magazynie przeważnie lepiej płacą.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 06 lis 2014, 11:30

A kto tu mówi o kradzieży? Strona się pomyliła i ma prawo zmieć swoje oświadczenie. Komu ma co udowodnić? Przecież składa oświadczenie, że się pomyliła. Z igły widły. Jeszcze do tego polecam zawiadomić organy ścigania. Iks, wyluzuj. Osobiście składałam wniosek na moje dzieci - urzędnik był tak upierdliwy i przy tym śmieszny, że aż smutne. Ja sobie poradziłam, ponieważ zajmowałam się chwilę tymi świadczeniami, ale co ma powiedzieć taki zwykły człowiek? Będzie latał za papierkami, bo ktoś ma takie widzimisie. Rozumiem, kiedy faktycznie jest to konieczne, ale bez przesady. Mi np. urzędnik kazał lecieć do skarbówki i nie chciał przyjąć oświadczenia o dochodzie. Fajne?
biedronki

Napisano: 06 lis 2014, 13:54

Tak, gorzej jeśli strona myli się specjalnie po to żeby dostać świadczenie - no bo niby jak wytłumaczyć 3 krotne zmienianie oświadczenia po dwóch odmowach w związku z przekroczeniem dochodu?
biedronki pisze:Jeszcze do tego polecam zawiadomić organy ścigania. Iks, wyluzuj.
Jeśli mam podejrzenie wyłudzenia czy celowego wypełnienia oświadczenia niezgodnie z prawdą to zawiadamiam prokuraturę. Jestem do tego zobowiązany - art. 304 §2 KPK. Takie sytuacja zdarzają się sporadycznie, ale się zdarzają.
biedronki pisze:Mi np. urzędnik kazał lecieć do skarbówki i nie chciał przyjąć oświadczenia o dochodzie. Fajne?
Bez sensu. Nie miał prawa.
biedronki pisze:Będzie latał za papierkami, bo ktoś ma takie widzimisie.
No za niektórymi faktycznie musi.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x