świadczenia rodzinne proste pytanie - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 29 sie 2014, 14:36

Iks pisze:W skład rodziny się wpisuje, tylko ustalając dochód rodziny nie uwzględnia się tej osoby.
czyli taka osoba nigdzie mi nie podpisuje na załącznikach i jej dochodu też nie biore pod uwage, czy biore jej dochód i dziele tylko np na matke i córkę
alina12

Napisano: 29 sie 2014, 14:40

Małgosia69 pisze:..................i niby faktycznie proste pytanie.. ;-) ja nie wpisuje takiej osoby i nie kojarzę żeby coś się w tej kwestii zmieniło.....
faktycznie nic sie nie zmienilo:) tyle ze zawsze taka osoba byla w skladzie rodziny tylko przeliczajac dochod na osobe w rodzinie jej sie nie uwzglednialo...dla przykladu: masz zone,meza i dziecko...maz ma emeryture , cos tam przeskrobal - idzie posiedziec sobie w ZK:) jego emerytura nadal stanowi dochod rodziny, z ktorego sie nadal utrzymuje zona i dziecko (maz ma panstwowy wikt i opierunek) - sklad rodziny w tym wniosku to nadal zona,maz i dziecko tylko ich dochod podzielonuy bedzie przez 2 a nie 3:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 29 sie 2014, 14:45

a odpowiedź na moje pytanie- czy taka osoba w ZK ma podpisywać załączniki?? czy to my sami mamy ustalać dochód tej osoby??
czy taka emerytura w takim przypadku napewno jest przekazywana żonie?? :shock:
alina12

Napisano: 03 wrz 2014, 12:47

też bym prosiła o pomoc w tej kwestii, czy mąż przebywający w zakładzie karnym ma wypełnić załączniki?
bbb

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x