świadczenia z okazji świąt - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 01 gru 2014, 13:23

Czy przyznając świadczenia w formie paczek żywnościowych na Święta Bożego Narodzenia oraz organizacja Wigilii w każdym przypadku konieczne jest wydawanie decyzji administracyjnej? Macie może jakieś pomysły jak można ominąć tę żmudną robotę związaną z całym postępowaniem administracyjnym, dla paczek z marną zawartością lub barszczu z uszkami?
lola

Napisano: 01 gru 2014, 13:48

Znaleźć sponsora.
ala1

Napisano: 01 gru 2014, 20:13

Czegoś nie kumamam :? za co kupujecie te paczki? ze środków na zasiłki? :o
Wredna1

Napisano: 02 gru 2014, 14:08

my tez robimy paczki dla dzieci, pomoc w formie rzeczowej na wniosek klienta ( rodzica ), płacimy w ramach zasiłku celowego w naturze z własnych
xxy

Napisano: 02 gru 2014, 15:35

OPS- y nie powinny przyznawać pomocy w formie paczek świątecznych. Nie do tego zostały powołane. Od takich akcji są organizacje pozarządowe, wolontariat i organizacje kościelne i religijne. OPS-y powinny pomagać cały czas w ciągu roku na tyle, żeby rodziny same sobie prezenty robili jeśli to ich największa potrzeba. Ale rozdawnictwo przedświąteczne to mnie zawsze jakoś tak osłabia, bo okazuje się, że mogłem komuś pomóc bardziej we wrześniu czy październiku a ja np. odmawiałem, bo kasy nie było.
zisis1

Napisano: 02 gru 2014, 20:44

Witam. Ja nie zamierzam prosić o pomoc, czy żebrać na historię o chorobie lub braku pracy. Po prostu chciałabym pomóc w tym roku 2 rodzinom, które naprawdę tej pomocy potrzebują, szczególnie w tym magicznym przedświątecznym okresie:-) Nie będę opisywała ich sytuacji rodzinnej czy materialnej, po prostu postanowiłam, że z przyjaciółmi zorganizuję zbiórkę pieniążków wśród znajomych i rodziny. Nie chodzi o duże kwoty, po prostu po 5-10zł. Jednak zbierając pieniądze w taki sposób niewiele udało nam się zdobyć, dlatego jestem tutaj:-) Myślę ze 5zł to nie jest duże obciążenie dla budżetu wielu z nas, a dzięki temu te rodziny mogłyby mieć prawdziwe święta, dzieci odwiedziłby Mikołaj (za którego przebiera się mój chłopak:-) ), a rodzice tych maluchów nie musieliby się martwić za co i w jaki sposób te święta zorganizować. Jeśli znajdzie się choć jedna osoba, która byłaby skłonna pomóc w naszej prywatnej akcji to proszę o kontakt mailowy: [email protected] lub po prostu wpłate na rachunek: 63249000050000400100081955. Jeśli ktoś z Państwa ma odzież i obuwie zimowe dla dzieci w wieku do 12 lat to również proszę o kontakt mailowy
orfilia23

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x