Świadczenie 500+ na konta dzieci?
- kama_211
- Stażysta
- Zajmuję się: To i dużo, dużo więcej ...
- Kontakt:
Świadczenie 500+ na konta dzieci?
Dzień dobry,
taka sytuacja:
Wnioskodawczyni (żona) pobiera świadczenie na 3 dzieci.
Zachodzi konflikt między małżonkami. Przychodzi mąż i składa prośbę o przekazywanie od kolejnego miesiąca świadczeń na konta dzieci (3 konta różne) do których jest upoważniona żona jako rodzic.
Moje pytanie:
1: czy wezwać żonę, aby również wyraziła zgodę na takie przekazanie pieniędzy?
2: czy jest możliwe w programie Izyda przekazanie świadczeń 1 wnioskodawcy na 3 różne konta?
Z góry dziękuję za pomoc.
taka sytuacja:
Wnioskodawczyni (żona) pobiera świadczenie na 3 dzieci.
Zachodzi konflikt między małżonkami. Przychodzi mąż i składa prośbę o przekazywanie od kolejnego miesiąca świadczeń na konta dzieci (3 konta różne) do których jest upoważniona żona jako rodzic.
Moje pytanie:
2: czy jest możliwe w programie Izyda przekazanie świadczeń 1 wnioskodawcy na 3 różne konta?
Sth like this

- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Re: Świadczenie 500+ na konta dzieci?
Jeżeli facet nie zgłosił, że pieniążki są marnotrawione to na twoim miejscu ja bym nic nie robił a tym bardziej nie wzywałbym Pani. Panu grzecznie bym odpisał, ponieważ nie posiada prawa do świadczenia nie można przychylić się do jego prośby.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/SW/FA
- Kontakt:
Ani jedno ani drugiekama_211 pisze: Moje pytanie:
Wnioskodawcą jest żona i nie masz prawa udzielać panu informacji a już tym bardziej zmieniać konta
- kama_211
- Stażysta
- Kontakt:
Jeśli nie mają separacji ani rozwodu ojciec nie ma żadnych praw jeśli chodzi o świadczenie jeśli jest na żonę? Bo na to wychodzi.. Moja Pani Kierownik się przychyla do tej prośby i nie bardzo wiem jak z tego wybrnąć.. Dziękuję za pomoc.
Sth like this

- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
A prawo do świadczenia ustaliłaś Panu czy Pani na jej wniosek ?? Prawdopodobnie Pani przyjdzie w dniu wypłaty zapytać czemu nie dostała pieniędzy na konto. Wy jej odpowiecie, że zmieniliście konto bez podstawy prawnej oraz bez jej zgody. Już widzę jak Pani machnie ręką.kama_211 pisze:Jeśli nie mają separacji ani rozwodu ojciec nie ma żadnych praw jeśli chodzi o świadczenie jeśli jest na żonę? Bo na to wychodzi.. Moja Pani Kierownik się przychyla do tej prośby i nie bardzo wiem jak z tego wybrnąć.. Dziękuję za pomoc.
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Temu Panu to możesz...ale pokazać tabliczkę z napisem "wyjście ewakuacyjne"
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dokładnie. Pan nie jest stroną.kama_211 pisze:Jeśli nie mają separacji ani rozwodu ojciec nie ma żadnych praw jeśli chodzi o świadczenie jeśli jest na żonę? Bo na to wychodzi..
Walka z wiatrakami since 1998.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/SW/FA
- Kontakt:
Może chcą Cię zwolnić:)?kama_211 pisze:Jeśli nie mają separacji ani rozwodu ojciec nie ma żadnych praw jeśli chodzi o świadczenie jeśli jest na żonę? Bo na to wychodzi.. Moja Pani Kierownik się przychyla do tej prośby i nie bardzo wiem jak z tego wybrnąć.. Dziękuję za pomoc.
Ja osobiści nie odważyłabym się tego zrobić, a jak che kierowniczka niech ona się pod tym podpisze, albo poda Ci podstawę prawną (nie znajdzie). Mąż nie jest STRONĄ POSTĘPOWANIA!
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.
- Kontakt:
Jeżeli pani kierownik się upiera to zmień decyzję przecież ona się pod nią podpisze, a jak przyjdzie wnioskodawczyni to ją skierujesz do pani kierownik.kama_211 pisze:Jeśli nie mają separacji ani rozwodu ojciec nie ma żadnych praw jeśli chodzi o świadczenie jeśli jest na żonę? Bo na to wychodzi.. Moja Pani Kierownik się przychyla do tej prośby i nie bardzo wiem jak z tego wybrnąć.. Dziękuję za pomoc.
- kama_211
- Stażysta
- Kontakt:
Hmmm... O tym nie pomyślałam..Hely0207 pisze: Może chcą Cię zwolnić:)?

Jak się będzie upierać to tak zrobię.pawel.w pisze: Jeżeli pani kierownik się upiera to zmień decyzję przecież ona się pod nią podpisze, a jak przyjdzie wnioskodawczyni to ją skierujesz do pani kierownik.
Bardzo Wam dziękuję za pomoc

Sth like this

Oprócz Świadczenie 500+ na konta dzieci? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Wasz pogląd na świadczenie 500+
czy pisać o unieważnienie do SKO Pomocy
PILNE - zmiana numeru konta Sygnity
Zarobiłam skargę, podpowiedzcie mi coś mądrego
inna kwota z brutto z umowy niż pensja
dane z systemu do oceny zasobów
Utrata zatrudnienia - od kiedy przyznać?
powrót z zagranicy a aktywna działalność
Skład rodzinny - separacja. Czy ojciec w składzie?
wygenerowanie informacji w programie - prośba o pomoc
wzór decyzji uchylenie! Potrzebny
ojciec dziecka, maż w areszcie śledczym
Przekazanie wniosku elektronicznego po wydaniu decyzji
wychowawczy od 1 marca 2019 od kiedy przyznać 500+
Urząd wojewódzki - skarga na opieszałość organu
zatrudnienie na 3 miesiące i dochód uzyskany