świadczenie na utrz. lokalu a podatek
świadczenie na utrz. lokalu a podatek
Czy wystawiacie pity na utrzymanie lokalu mieszkalnego w zakresie świadczenia przysługującego na rodzinę zastępczą?
W art. 21 ust. 24 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych dochód z tyt. utrzymania lokalu mieszkalnego zwolniony jest od podatku w części przysługującej na dzieci umieszczone w pieczy zastępczej. Co więc z częścią na rodziców zastępczych? Jeśli wystawiacie pity to czy jest to PIT 8C? Bardzo proszę o pilną odpowiedź. Może ktoś z was ma jakąś interpretację, którą można znaleźć w sieci?
W art. 21 ust. 24 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych dochód z tyt. utrzymania lokalu mieszkalnego zwolniony jest od podatku w części przysługującej na dzieci umieszczone w pieczy zastępczej. Co więc z częścią na rodziców zastępczych? Jeśli wystawiacie pity to czy jest to PIT 8C? Bardzo proszę o pilną odpowiedź. Może ktoś z was ma jakąś interpretację, którą można znaleźć w sieci?
Re: świadczenie na utrz. lokalu a podatek
ym tzn że wystawiacie rodzicom zastępczym te pity ???
My w zeszłym roku wystawialiśmy i w tym też będziemy
chyba znowu potrzebna będzie interpelacja poselska aby otrzymać odp z Ministerstwa że nie 3eba wystawiać tych PIT-ów
pytanko jeszcze do \"AgaMOPS\" - w sprawie umorzenia odpłatności rodzicom naturalnym za pobyt ich dzieci w pieczy zastępczej nie Wystawiałaś tych PIT-ów ???
pytanko jeszcze do \"AgaMOPS\" - w sprawie umorzenia odpłatności rodzicom naturalnym za pobyt ich dzieci w pieczy zastępczej nie Wystawiałaś tych PIT-ów ???
My też wystawiliśmy. Przepisy dokładnie precyzują ,że zwolniona z podatku jest tylko część świadczenia przysługująca na dzieci.
Rodzicom biologicznym z tytułu umożenia nie wystawiamy.
Rodzicom biologicznym z tytułu umożenia nie wystawiamy.
Tomasz ja nie miałam umorzeń w zeszłym roku więc nie wystawiałam. A tak w ramach potwierdzenia pity na druku 8 c wystawiacie na lokalówkę? kto się dokładnie u was tym zajmuje księgowość? Kto podpisuje u was pit?
no jak wystawimy tego jeszcze nie wiem... dopiero szef zadecyduje co i jak...
czy wystawiacie pita oddzielnie na osobę z małżeństwa czy na każdą osobę ???
Oprócz świadczenie na utrz. lokalu a podatek - Stare tematy przeczytaj również:
Program asystent rodziny i koordynator rodzinnej pieczy zastępczej na rok 2014
kontynuowanie nauki
kto szkoli kandydatów na rz
Odpłatność
LBA łazienka
Koncentrator tlenu
rodzina zastępcza dla innego powiatu
rozpatrzenie wniosku 30 dni teraz
porozumienie między powiatami
\"starzy\" wychowankowie
zakres obowiązków