świadczenie pielęgn. wniosek przez pełnomocnika - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 lip 2023, 13:15

SKO w w swojej decyzji dotyczącej świadczenia pielęgnacyjnego ( oczywiście do ponownego rozpatrzenia) wytknęło mi, że decyzje odmowną wysłałam stronie i pełnomocnikowi. a powinna tylko pełnomocnikowi.

Czy tak robicie?
A co jeśli mam coś do wyjaśnienia, oświadczenia dodatkowe, doniesienie jakich dokumentów, to kogo wzywam stronę czy pełnomocnika.
AWA1
Stażysta
Od: 10 cze 2021, 9:20
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 12 lip 2023, 13:32

wszystko idzie do pełnomocnika, wszczęcie, wezwania do uzupełnienia, zakończenie, decyzja, info o przesłaniu dokumentów do SKO, info o wypłacie.... U nas przeważnie po pierwszej wypłacie na konto (które często jest pełnomocnika :) ) dostajemy info o utracie pełnomocnictwa i że wszelkie info należy już przesyłać do wnioskodawcy
anavika
Referent
Od: 25 lip 2012, 16:23
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki

Napisano: 12 lip 2023, 13:52

ja też wszystko wysyłam pełnomocnikowi. Wezwanie do uzupełnienia dokumentów też wysyłam pełnomocnikowi, a on najczęściej każe przyjść osobie do nas i donieść dokumenty. Po to strona ma pełnomocnika, żeby wszystko z nim załatwiać. Najczęściej po pierwszej wypłacie dostajemy pismo, w którym jest napisane, że wycofują pełnomocnictwo i wypłaty idą później na konto strony.
Natalia.św
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 13:16
Zajmuję się: Św

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x