Świadczenie pielęgnacyjne a skladka w KRUS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 22 lip 2016, 14:09

Pani miała do 30.06.2016r. przyznane Śp w zwiazku z opieką nad synem i sama opłacała sobie składkę w KRUS, dziś dostarczyła nowe orzeczenie, przyznam jej ŚP a jaka procedura ze składkami do KRUS ??
jak Wy to robicie?
+ewa

Napisano: 23 lip 2016, 20:24

teraz jest konieczność podpisania oświadczenia o zaprzestaniu pracy w gospodarstwie rolnym. Jeśli osoba zdecyduje się je podpisać wysyłasz informację do KRUS. Następnie KRUS wzywa osobę by zdecydowała czy chce zostać w KRUS czy może chce do ZUS i w sprawie pojawi się decyzja prezesa
wiedzma
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 21 sty 2016, 23:07
Zajmuję się:

Napisano: 25 lip 2016, 10:01

wiedzma pisze:teraz jest konieczność podpisania oświadczenia o zaprzestaniu pracy w gospodarstwie rolnym. Jeśli osoba zdecyduje się je podpisać wysyłasz informację do KRUS. Następnie KRUS wzywa osobę by zdecydowała czy chce zostać w KRUS czy może chce do ZUS i w sprawie pojawi się decyzja prezesa

ale to już było wcześniej to zaprzestanie, chodzi Ci o to oświadczenie we wniosku ?? czy jakieś inne dajecie ??
+ewa

Napisano: 26 lip 2016, 10:41

???????????
+ewa

Napisano: 26 lip 2016, 16:48

wypowie się ktoś jeszcze ???
+ewa

Napisano: 26 lip 2016, 21:36

to oświadczenie we wniosku

jak to było w stosunku do wcześniej przyznanych decyzji odnośnie śp? dawniej osoby nie musiały podpisywać oświadczeń o zaprzestaniu wyk. pracy w gospodarstwie rolnym gdy ubiegały się o ww. świadczenie
wiedzma
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 21 sty 2016, 23:07
Zajmuję się:

Napisano: 27 lip 2016, 9:26

czyli jak mam wniosek o ŚP i osoba tam oświadcza że od dnia ... rezygnuje z pracy w gos. rolnym to to kseruje czy pisze informacje i wysyłam do KRUS ???
nie ważne jest czy mam już wydaną decyzje przyznajaca ŚP ??
+ewa

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x