świadczenie pielęgnacyjne a składka zdrowotna - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 sty 2018, 14:39

Klientka pobiera szo. Składki zdrowotne i społeczne ma opłacane przez zus (wcześniej opłacał krus). Obecnie chciałaby, aby krus ponownie opłacał składki - nowa decyzja od 01.11.17 r. Niestety w krus otrzymała informację, że oni nie mogą ponownie opłacać krusu. Czy ktoś miał taką sytuację? Na jakiej podstawie krus nie chce opłacać składek? Proszę o informację.
Sexy Girls in your town
ops11
Praktykant
Od: 05 maja 2016, 22:39
Zajmuję się:

Napisano: 18 sty 2018, 15:04

Może za późno zgłosiła się z naszą dec do KRUS
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Napisano: 19 sty 2018, 10:02

Chyba mylisz pojęcia to nie ZUS czy KRUS opłaca składki tylko TY jako organ właściwy opłacasz uprawnionemu do św. piel składki do ZUS lub KRUS.

Marcelino.... ma rację. Najprawdopodobniej minął termin w KRUS aby osoba mogła być objęta ubezpieczeniem. Miałam podobną sytuację. Jeżeli chcesz kobiecie pomóc...jest z tego wyjście......i troche papierkowej roboty.
Napisała mi kobieta wniosek o uchylenie decyzji w spr. św. piel. ....Uchyliłam.... potem złożyła ponownie wniosek o przyznanie św. piel.... przyznałam i z tą decyzją poszła do KRUS. Problemu już nie było.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 19 sty 2018, 10:29

Też kiedyś chciałem zrobić taki myk jak ~o~ ale mojej klientce KRUS powiedział że to nie przejdzie chociaż myślę że nie maja racji ale u mnie klientka w końcu postanowiła pozostać w ZUS
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x