Świadczenie pielęgnacyjne, a SZO - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 14 maja 2021, 10:54

Płacz i lament, a problem wziął się skąd ? Ano stad, że od pierwszego dnia prowadzenia postępowania robicie błąd za błędem, wydajecie decyzje z naruszeniem przepisów, a jak przychodzi do skorygowania własnych błędów to nie macie zielonego pojęcia jak taki galimatias prawidłowo wyeliminować.
O tym, co może nastąpić w danej sprawie później, trzeba myśleć już w czasie prowadzenia pierwszego postępowania i na pewno w dniu wydania pierwszej decyzji.
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 04 sty 2014, 2:06
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej

Napisano: 14 maja 2021, 11:03

dziękuję Krzysztof - Twoje zdanie już znam ...

Bardzo proszę innych użytkowników forum o wypowiedzi
ew@1
Referent
Od: 09 mar 2017, 9:50
Zajmuję się: ŚW,FA, 500+

Napisano: 14 maja 2021, 14:45

ew@1 pisze:
14 maja 2021, 11:03
dziękuję Krzysztof - Twoje zdanie już znam ...
Miło mi czytać, że ktoś na tym forum czyta także moje komentarze i zna moje zdanie na poruszane tutaj tematy.
Mimo wszystko będę nadal komentował Wasze niektóre działania, abyście może wreszcie zaczęli także myśleć i
np. w wydawanych decyzjach nie powoływali się na jakieś pisma Przewodniczącego Związków Zawodowych Lewiatan do jakiegoś Departamentu ministerialnego zamiast na obowiązujące przepisy,
czy np. abyście nie wskazywali na brak związku przyczynowo-skutkowego między rezygnacją z pracy a podjęciem sprawowania opieki w sprawie o przyznanie ŚP dla osoby, która od 6 lat korzysta z SZO itd. itp.
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 04 sty 2014, 2:06
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej

Napisano: 18 maja 2021, 15:17

ew@1 pisze:Mam pierwszy raz podobny przypadek i prosze o Waszą pomoc
SZO wypłacane do końca lutego 2021, od 1 marca uchylone na wniosek strony.
Decyzja SKO przyznająca świadczenie pielęgnacyjne (od miesiąca wniosku) od 1 grudnia 2020 w wysokości 1830zł oraz od 1 stycznia 2021 w wys. 1971 miesięcznie.
SKO nic nie wypowiedziało się co do pomniejszenia świadczenia o wypłacane w okresie XII 2020 - luty 2021 SZO (po 620zł)
Co robicie w takiej sytuacji? Jak wypłacacie świadczenie piel?
nikt nie miał takich przypadków?
ew@1
Referent
Od: 09 mar 2017, 9:50
Zajmuję się: ŚW,FA, 500+

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x