Świadczenie pielęgnacyjne po nowemu do kiedy ustalic prawo. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 24 wrz 2024, 8:10

Mam taki przypadek. Kobieta bierze świadczenie pielęgnacyjne. Skończyło się orzeczenie, przyniosła nowe ale nie dostało wszystkich punktów. Złożyła odwołanie na wojewódzką komisję wiec czekamy. Teraz przyszła bo chce podjąć prace we wrześniu wiec tak - pisze mi pismo o uchylenie decyzji ale jednocześnie złożyła wniosek na nowe świadczenie pielęgnacyjne, złożyła oświadczenie , że praca nie koliduje jej z zatrudnieniem to jest zleceniówka 30 godzin w miesiącu i teraz na tych nowych zasadach orzeczenie nie jest ostateczne ( odwołała się ) - mogę jej ustalić prawo do dnia wydania kolejnego ostatecznego orzeczenia , nie dłużej jednak niż do ostatniego dnia szóstego miesiąca następującego po dacie określającą tę ważność? - zgodnie z ustawą o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych ( Dz.U. z 2024 r. poz. 44 ze zm). z dnia 27 sierpnia 1997 .
gopsik*
Stażysta
Od: 09 paź 2019, 13:10
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA

Napisano: 24 wrz 2024, 8:26

na forum były wypowiedzi, że w podobnych sprawach zawieszają postępowanie administracyjne do czasu rozstrzygnięcia sprawy czyli wydanie orzeczenia przez wojewódzką komisję.
on-gops
Stażysta
Od: 10 maja 2018, 14:05
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 24 wrz 2024, 9:16

Dziękuje bardzo:)
gopsik*
Stażysta
Od: 09 paź 2019, 13:10
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU