świadczenie pieniżne wypłacane policjantom na podstawie art. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 15 lis 2017, 9:41

na jakim załączniku nalezy wykazać ten dochód i czy można go utracić? Jest to świadczenie wypłacane po zwolnieniu ze służby
typowa Grażyna
Stażysta
Od: 13 mar 2017, 11:23
Zajmuję się: SR, ŚW, FA

Napisano: 15 lis 2017, 11:14

przerabialam to:) to w ogole nie jest dochod do swiadczen rodzinnych
nie moze byc w nieopodatkowanych - bo to przychod opodatkowany - ryczaltem na podstawie art. 30 ust.1 pkt.4a - u nas w art. 3 pkt a tego art nie ma, nie mozna go tez zaliczyc do art. 3 pkt b, bo to nie jest dochod z dzialalnosci opodatkowanej na podstawie przepisow o zryczaltowanym podatku - ustalalam to ze swoim US - z tego nie skladaja zadnego zeznania, tylko komenda odprowadza ten zryczaltowany podatek i koniec , nie ma go w empatii i nie ma go, gdyby wyslac takiego po zaswiadczenie o przychodzie z dzialalnosci podlegajacej opodatkwoaniu na podstawie przepisow o zryczaltowanym podatku...czyli to roczne uposazenie policjanta po zakonczeniu sluzby, przyznaniu prawa do emerytury i zawieszeniu jej na czas otrzymywania tego uposazenia:) nie stanowi dochodu do swiadczen
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 15 lis 2017, 20:55

czy wątek ten dotyczy świadczenia z art. 117 z ustawy o policji?? bo ja też mam to dziwne świadczenie i nie wiem co z tym zrobić.
Dla bezpieczeństwa dodałam to do dochodu rodziny ale nie mam pewności czy zrobiłam dobrze?
adaw
Stażysta
Od: 14 mar 2017, 12:33
Zajmuję się: SR,FA, SW

Napisano: 16 lis 2017, 10:17

tak chodzi wlasnie o swiadczenie z tego artykulu
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]