nie sadze, tacierzynski to wlasciwie macierzynski tylko wykorzystywany przez ojca po rezygnacji z macierzynskiego przez matke
Urlop tacierzyński
Pojęcie urlopu tacierzyńskiego nie występuje w Kodeksie pracy. Jest to część urlopu macierzyńskiego niewykorzystana przez matkę dziecka, którą przejmuje ojciec. Zgodnie z obowiązującymi przepisami pracownica, po wykorzystaniu po porodzie co najmniej 14 tygodni urlopu macierzyńskiego, ma prawo zrezygnować z pozostałej części tego urlopu. W takim przypadku niewykorzystanej części urlopu macierzyńskiego udziela się pracownikowi-ojcu wychowującemu dziecko, na jego pisemny wniosek.
Polecany produkt: Umowy zlecenia i inne umowy cywilnoprawne od 1 stycznia 2017 r.
Wniosek pracownika
Pracownik ojciec we wniosku w sprawie udzielenia urlopu powinien wskazać, iż to on opiekuje się dzieckiem, datę urodzenia dziecka i oświadczenie, w jaki wymiarze matka dziecka wykorzystała urlop macierzyński. Do takiego wniosku najlepiej więc załączyć zaświadczenie z zakładu pracy, w którym jest zatrudniona matka dziecka z informacją, jaką część urlopu wykorzystała oraz akt urodzenia dziecka.
Pani X nie pracuje jest studentką wydałam decyzję a teraz okazało sie że ojciec dziecka pracuje za granicą wrócił na 14 dni opiekować sie dzieckiem tak twierdzi Pani X że jest na tacierzyńskim nie wiem co mam teraz zrobic decyzja uprawomocni się 27 lutego 2017r.
jesli ojciec dziecka pracuje za granica to nie ty rozpatrujesz ten wniosek tylko ROPS...poza tym wyzej masz kiedy ojciec moze byc na tacierzynskim, jesli ona nie pracuje i nie miala prawa do zasilku macierzynskiego to on na zadnym tacierzynskim nie jest - a pani we wniosku co zakreslila w lit m ? ze czlonek rodziny nie przebywa za granica? czyli falszywie oswiadczyla ?
wlaśnie o to chodzi żebym wiedziała to odesłałabym do ROPS a teraz co mam zrobić wystąpic z zapytaniem czy zachodzi koordynacja nie wypłacać świadczenia ? do chwili wyjaśnienia ? SZOK SZOK SZOK a mogło byc tak prosto gdyby powiedziała ze ojciec dziecka jest za granicą