Ja świadczenie liczone w tygodniach przyznaję "od poniedziałku do niedzieli" (7 dni), nie "od poniedziałku do poniedziałku" (8 dni).
Czyli przyznałabym do 28 marca 2022 r.
Świadczenie przyznawane jest na okres, a nie w terminie.
(Termin rozumiem jako czas na dokonanie jakiejś czynności - "donieść dokument w terminie", czyli do danego dnia. Okres to czas, w którym coś się dzieje ciągle - osoba ma prawo do świadczenia na przykład.)
W Amazisie w parametrach programu można ustawić metodę liczenia okresu przyznania świad..rodz. - zgodnie z kpa lub nie.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia czyli chcesz powiedzieć, że ignorujesz system, który jest
homologowany przez Ministerstwo i ignorujesz podstawę prawną, którą podałem a twoim argumentem jest bo ja uważam inaczej ? Próba tłumaczenia na przykładzie doniesienia dokumentów, gdzie termin liczy się w dniach (na to jest inny paragraf) a nie w tygodniach jest trochę słabe.
Program Amazis homologowany przez Ministerstwo tak mi liczy.
Nie ignoruję podstawy prawnej. Przyznajemy świadczenie na okres a nie w terminie. Po prostu dla mnie tydzień trwa siedem dni. 52 tygodnie trwają 364 dni.
Osoba ma pobierać świadczenie przez 52 tygodnie, nie rozumiem po co jej dodawać ten jeden dzień?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
W parametrach programu Amazis można ustawić, czy ma liczyć wg kpa - ja mam "odznaczone" i liczy mi bez dodatkowego dnia.
O mój Boże, nie zhakowałam programu , jest taka opcja do wybrania lub nie. Mniej spiny