Świadczenie rodzicielskie a ROPS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 10 maja 2017, 13:19

Witajcie!
Pytanie mam, mianowicie. Przyszła do nas dziewczyna ( zarejestrowana w PUP bez prawa do zasiłku) i chce złożyć wniosek na świadczenie rodzicielskie. Nie ma ślubu z partnerem. On jest za granicą ( Niemcy)i ma tam założoną działalność. Ona sama nie jest pewna o co tam dokładnie chodzi z ta firmą
Dałam jej wniosek, do tego oświadczenie z ROPS-u i prosiłam o dostarczenie dokumentu potwierdzającego działalność. Jak przyniesie zamierzam wysłać do ROPS.
Powiedzcie mi, czy tak będzie ok. Czy ktoś z was miał już taką sytuację z ŚR i już otrzymał odpowiedz to znaczy kto miał wypłacić to świadczenie rodzicielskie.
Alicja-86
Stażysta
Od: 10 mar 2017, 10:14
Zajmuję się: FA/ŚR

Napisano: 10 maja 2017, 13:24

w tej sytuacji marszalek najpierw ustala czy zachodzi koordynacja i jesli zachodzi to przyznaje swiadczenie i my je wyplacamy :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 10 maja 2017, 13:30

dziękuję ci kb . Mam jeszcze pytanie. Księgowa tego chłopaka powiedziała mu, że nie może się tam ubiegać o zasiłek rodzinny na dziecko bo nie są małżeństwem. Jak to z tym jest faktycznie w Niemczech?
Alicja-86
Stażysta
Od: 10 mar 2017, 10:14
Zajmuję się: FA/ŚR

Napisano: 10 maja 2017, 13:47

tego nie wiem, ale jesli chca sie ubiegac o zasilek rodzinny tu - to ona i wniosek rowniez do marszalka z jego dochodami z tej dzialalnosci
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x