świadczenie rodzinne a zmiana miejsca zamieszkania i pracy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 05 wrz 2016, 23:28

witam
do września br. mam przyznane świadczenie rodzinne 89 zł na dziecko, natomiast w lipcu br. przeprowadziłam się do innego miasta w innym województwie i podjęłam tutaj pracę po tym, jak skończyło mi się macierzyńskie.
jest początek września, a ja nie złożyłam wniosku o zaprzestanie wypłaty rodzinnego w poprzednim mieście ze względu na zmianę miejsca zamieszkania. po prostu nie było możliwości żebym na okresie próbnym wzięła urlop na załatwienie spraw urzędowych... wiem, że to mnie nie tłumaczy, ale nie chcę mieć nieprzyjemności z powodu tak późnego poinformowania o zmianach.

co robić?
mam już gotowy wniosek o uchylenie wypłaty z powodu zmiany miejsca zamieszkania i podjęcia pracy, ale co z wypłaconymi już pieniędzmi? mogę i chcę je zwrócić, ale obawiam się, że będę mieć nieprzyjemności z powodu niezgłoszenia zmian NATYCHMIASTOWO.

dodam, że wniosek zamierzam przesłać pocztą, bo nie zdążę go dowieźć do urzędu czynnego do godziny 15:00...
koraliki

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x