Świadczeniobiorca przeprowadza się do innej gminy - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 17 sie 2016, 10:22

Witam. Mam pytanie. Rodzina pobiera zasiłek rodzinny oraz świadczenie wychowawcze, przeprowadza się do innej gminy. Czy musi mi napisać oświadczenie, że się przeprowadzają, że chcą, żebym uchyliła decyzje przyznające i przesłała dokumenty do nowej gminy? Powiedzcie, co się robi w takiej sytuacji bo nie wiem czy dobrze myśle....
Nowa20

Napisano: 17 sie 2016, 11:13

My nigdy nie przesyłamy dokumentów do innych gmin. Nasz jest wniosek nasza decyzja.
klient pisze oświadczenie, że4 się wyprowadza. My uchylamy świadczenia. Zazwyczaj piszemy zaświadczenie za jaki m-c ostatni wypłaciliśmy (albo zawieramy to w decyzji). Wysyłamy decyzję uchylającą na nowy adres klienta i on idzie z tą decyzją do nowego ośrodka i składa tam nowy wniosek.
Jola123

Napisano: 17 sie 2016, 11:15

dokładnie - tak to powinno wyglądać
Gość

Napisano: 17 sie 2016, 11:17

Dzięki, zatem dokumentów nie przesyłam, tylko po oświadczeniu wnioskodawcy uchylam decyzję.
Nowa20

Napisano: 17 sie 2016, 12:31

Witam, chciałabym nawiązać nieco do wątku...Pani złożyła wniosek na 500+, SR, FA w innej gminie na koniec czerwca 2016 roku, na koniec lipca wróciła do nas. Tamta gmina nie zdążyła nic jej wypłacić a nawet decyzji wydać. Co teraz z zaległymi wypłatami, jak u nas jej wtedy nie było? (Tamta gmina zamierza przesłać nam jej wnioski z czerwca).
@mm

Napisano: 17 sie 2016, 13:11

wypłacisz
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]