Witam. Mam pytanie. Rodzina pobiera zasiłek rodzinny oraz świadczenie wychowawcze, przeprowadza się do innej gminy. Czy musi mi napisać oświadczenie, że się przeprowadzają, że chcą, żebym uchyliła decyzje przyznające i przesłała dokumenty do nowej gminy? Powiedzcie, co się robi w takiej sytuacji bo nie wiem czy dobrze myśle....
My nigdy nie przesyłamy dokumentów do innych gmin. Nasz jest wniosek nasza decyzja.
klient pisze oświadczenie, że4 się wyprowadza. My uchylamy świadczenia. Zazwyczaj piszemy zaświadczenie za jaki m-c ostatni wypłaciliśmy (albo zawieramy to w decyzji). Wysyłamy decyzję uchylającą na nowy adres klienta i on idzie z tą decyzją do nowego ośrodka i składa tam nowy wniosek.
Witam, chciałabym nawiązać nieco do wątku...Pani złożyła wniosek na 500+, SR, FA w innej gminie na koniec czerwca 2016 roku, na koniec lipca wróciła do nas. Tamta gmina nie zdążyła nic jej wypłacić a nawet decyzji wydać. Co teraz z zaległymi wypłatami, jak u nas jej wtedy nie było? (Tamta gmina zamierza przesłać nam jej wnioski z czerwca).