Świadczeniobiorca przeprowadza się do innej gminy

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Nowa20

Świadczeniobiorca przeprowadza się do innej gminy

Post autor: Nowa20 »

Witam. Mam pytanie. Rodzina pobiera zasiłek rodzinny oraz świadczenie wychowawcze, przeprowadza się do innej gminy. Czy musi mi napisać oświadczenie, że się przeprowadzają, że chcą, żebym uchyliła decyzje przyznające i przesłała dokumenty do nowej gminy? Powiedzcie, co się robi w takiej sytuacji bo nie wiem czy dobrze myśle....
Jola123

Re: Świadczeniobiorca przeprowadza się do innej gminy

Post autor: Jola123 »

My nigdy nie przesyłamy dokumentów do innych gmin. Nasz jest wniosek nasza decyzja.
klient pisze oświadczenie, że4 się wyprowadza. My uchylamy świadczenia. Zazwyczaj piszemy zaświadczenie za jaki m-c ostatni wypłaciliśmy (albo zawieramy to w decyzji). Wysyłamy decyzję uchylającą na nowy adres klienta i on idzie z tą decyzją do nowego ośrodka i składa tam nowy wniosek.
Gość

Post autor: Gość »

dokładnie - tak to powinno wyglądać
Nowa20

Post autor: Nowa20 »

Dzięki, zatem dokumentów nie przesyłam, tylko po oświadczeniu wnioskodawcy uchylam decyzję.
@mm

Post autor: @mm »

Witam, chciałabym nawiązać nieco do wątku...Pani złożyła wniosek na 500+, SR, FA w innej gminie na koniec czerwca 2016 roku, na koniec lipca wróciła do nas. Tamta gmina nie zdążyła nic jej wypłacić a nawet decyzji wydać. Co teraz z zaległymi wypłatami, jak u nas jej wtedy nie było? (Tamta gmina zamierza przesłać nam jej wnioski z czerwca).
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

wypłacisz
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
ODPOWIEDZ