Świadczeniobiorca przeprowadza się do innej gminy
Świadczeniobiorca przeprowadza się do innej gminy
Witam. Mam pytanie. Rodzina pobiera zasiłek rodzinny oraz świadczenie wychowawcze, przeprowadza się do innej gminy. Czy musi mi napisać oświadczenie, że się przeprowadzają, że chcą, żebym uchyliła decyzje przyznające i przesłała dokumenty do nowej gminy? Powiedzcie, co się robi w takiej sytuacji bo nie wiem czy dobrze myśle....
Re: Świadczeniobiorca przeprowadza się do innej gminy
My nigdy nie przesyłamy dokumentów do innych gmin. Nasz jest wniosek nasza decyzja.
klient pisze oświadczenie, że4 się wyprowadza. My uchylamy świadczenia. Zazwyczaj piszemy zaświadczenie za jaki m-c ostatni wypłaciliśmy (albo zawieramy to w decyzji). Wysyłamy decyzję uchylającą na nowy adres klienta i on idzie z tą decyzją do nowego ośrodka i składa tam nowy wniosek.
klient pisze oświadczenie, że4 się wyprowadza. My uchylamy świadczenia. Zazwyczaj piszemy zaświadczenie za jaki m-c ostatni wypłaciliśmy (albo zawieramy to w decyzji). Wysyłamy decyzję uchylającą na nowy adres klienta i on idzie z tą decyzją do nowego ośrodka i składa tam nowy wniosek.
dokładnie - tak to powinno wyglądać
Dzięki, zatem dokumentów nie przesyłam, tylko po oświadczeniu wnioskodawcy uchylam decyzję.
Witam, chciałabym nawiązać nieco do wątku...Pani złożyła wniosek na 500+, SR, FA w innej gminie na koniec czerwca 2016 roku, na koniec lipca wróciła do nas. Tamta gmina nie zdążyła nic jej wypłacić a nawet decyzji wydać. Co teraz z zaległymi wypłatami, jak u nas jej wtedy nie było? (Tamta gmina zamierza przesłać nam jej wnioski z czerwca).
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wypłacisz
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz Świadczeniobiorca przeprowadza się do innej gminy - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Częściowa utrarta
egzamin ze służby przygotowawczej
Pytanko do Pana Tomka z Sygnity
stypendium stażowe
dochód z gosp. po rozwodzie
metryka do decyzji zmieniającej
bład w decyzji
Od kiedy przyznać 500+?
św na pierwsze dziecko niepełnosprawność
ZAMARŁ WNIOSKODAWCA
Decyzja z ROPS
dochód z 2014 a kolejne umowy zlecenia w tym samym zakładzie