Świdczenia wychowawcze decyzja Pomocy!!!

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
elusia1996351
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Świdczenia wychowawcze decyzja Pomocy!!!

Post autor: elusia1996351 »

Wnioskodawca przyniósł mi dochód za miesiąc czerwiec po czym przekroczył kryterium czy uchylać mu decyzje tylko za czerwiec czy do końca okresu rozliczeniowego?
Weronikaw
Referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Re: Świdczenia wychowawcze decyzja Pomocy!!!

Post autor: Weronikaw »

elusia1996351 pisze:Wnioskodawca przyniósł mi dochód za miesiąc czerwiec po czym przekroczył kryterium czy uchylać mu decyzje tylko za czerwiec czy do końca okresu rozliczeniowego?
Hm...jeżeli dochod jest za czerwiec, to i tak uchylałabyś od lipca, a od lipca jest juz bez dochodu, więc nic nie robisz...
Przemek_P
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Przemek_P »

a jeżeli uzysk był za maj i przekroczenie za czerwiec i w czerwcu było wszczęcie i pani długo nie odbierała wszczęcia i dopiero teraz mogę uchylać to czy teraz powinnam jeszcze to zrobić?
slowik
Praktykant
Zajmuję się: Referent ds. świadczenia wychowawczego oraz świadczeń rodzinnych
Kontakt:

Post autor: slowik »

Też mam ten problem - podpinam się z zapytaniem (????)
goofy
Praktykant
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: goofy »

Bez uchylania decyzji, tylko wszczęcie dotyczące św nienaleznie pobranych i decyzja.
slowik
Praktykant
Zajmuję się: Referent ds. świadczenia wychowawczego oraz świadczeń rodzinnych
Kontakt:

Post autor: slowik »

Problem pojawia się w momencie, kiedy strona np. nie zgadzałaby się z decyzją o przekroczeniu kryterium dochodowego i niesłusznym uchyleniu prawa do świadczenia wychowawczego na pierwsze dziecko za czerwiec 2019 r. (które nie zostało wypłacone) Bez wydanej decyzji, strona nie ma możliwości odwołania się od niej do II instancji a tym samym łamiemy zasadę dwuinstancyjności postępowania administracyjnego... Tak więc w mojej ocenie należałoby wydać decyzję administracyjną... Co Wy na to?
bubek
Podinspektor
Zajmuję się: koordynacja
Kontakt:

Post autor: bubek »

A czemu nie uchylenie od czerwca + odmowa na czerwiec, a od lipca przyznanie informacją do 30.09.19 jako że rozstrzygasz po 01.07.19?
https://www.kasarodziny.pl/
ODPOWIEDZ